Investor Mari: ahnus seljatas hirmu, remontisin oma halvimat positsiooni (1)

Investor Mari
Copy
Investor Mari 
Investor Mari Foto: Postimees

Ahnus seljatas hirmu, ostsin Netflixi aktsiat juurde, kuigi see on mulle seni toonud kahjumi. Pärast aktsiate topelt koguse ostu sain keskmist soetushinda alla.

Ostsin täna juurde veel neli Netflixi aktsiat, sedapuhku sadakond dollarit esimesest soetusest odavamalt. Neli aktsiat tulid kätte hinnaga 202,69 dollarit tükist, teenustasuks läks 9,92 dollarit.

Mul on juba varasemast portfellis neli Netflixi aktsiat. Ma ei suuda ennast ära kiruda. Kui veel enne varasemaid tulemusi kirjutati, et ettevõte kaotab kliente, siis ma aktsiat ei müünud. Ja siis kukkumisel enam ei müünud. Tulemuseks on portfellis suur kadu, õnneks oli aktsia all vähe raha. Neli Netflixi aktsiat oli toonud 32,35-protsendise hävingu, mis rahaliselt tähendas 391,49-eurost realiseerimata kaotust. Kokku oli enne värsket ostu positsiooni väärtus 818,86 eurot. Aktsia soetushind oli 310 dollarit.

Nüüd on mul kaheksa Netflixi aktsiat keskmise soetusmaksumusega 256,35 dollarit, mis teeb positsiooni miinuseks 20,44 protsenti.

Otsustasin osta juurde Netflixi aktsiat, kes teatas teises kvartalis prognoositust oluliselt väiksemast klientide kaost. Ettevõtte kasum aktsia kohta ületas analüütikute ootuseid.

Ehk ei ole varem suure käibekasvuga ulmelise hinnani lennanud aktsia praeguste hindade juures enam väärtuslõks. Ettevõte prognoosis kolmandaks kvartaliks, et uusi kliente lisandub rohkem kui lahkujaid. 

Aktsia pole 201,63-dollarilise hinna pealt enam ulmeliselt kallis. Aktsia hinna-kasumi suhtarvu näit on 19,3, ettevaatav P/E aga 17,2. Ettevõtte omakapitali tootlus on 32 protsenti.

Kasvuaktsiat tabas kasvu asendumisel kahanemisega korralik kukkumine. Novembris 700 dollari kandis hulkunud aktsia liigub 200 dollari kandis. Aprilli keskpaigast on aktsia liikunud graafikul sisuliselt külgsuunas, pole suurelt põrunud ega ka elama hakanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles