Bercmani kvartalikäive küünib pea poole miljoni euroni

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Bercmani ülekäiguraja näide.
Bercmani ülekäiguraja näide. Foto: Bercman Technologies

Bercman Technologiese teise kvartali käive oli 499 075 eurot. Alates käesolevast aastast kajastuvad konsolideeritud müügitulemustes ka Bercmani grupi tütarettevõtte Krakul käibenumbrid, teatas ettevõte börsile.

Teises kvartalis paigaldati Bercmani nutikad ülekäigurajad liiklusturvalisuse suurendamiseks Saaremaale Kuressaarde ning Saue valda. Lisaks juba olemasolevatele rajati Viimsisse täiendav nutikas ülekäigurada ning paigaldati esimene lisafunktsionaalsusega nutika ohutussüsteemiga valgusfooriristmik.

Eksportturgudel osales Bercman teises kvartalis nutika liiklustaristu hangetel Kreekas, Ühendkuningriigis ja Horvaatias. Hangete objektiks olnud ülekäiguradasid hakatakse paigaldama teisel poolaastal.

Nutikate ülekäiguradade paigaldamine Narva-Jõesuusse lükkus tellijast lähtuvalt teisest kvartalist kolmandasse. Täiendav ülekäigurada paigaldatakse kolmandas kvartalis Haapsallu ning liiklusturvalisuse suurendamiseks rajatakse uue põlvkonna ülekäigurada Elvasse. Plaanide kohaselt tarnitakse kolmandas kvartalis nutikad ohutussüsteemid Ühendkuningriiki ja Kreekasse.

Saksamaa transpordi- ja infrastruktuuri ministeeriumi rahastatav arendusprojekt «SmartWalk», milles Bercman projekti partnerina osaleb, jõudis etappi, kus alustati intelligentse liiklustaristu arendamiseks ning testimiseks rajatava ülekäiguraja paigaldust Tartusse Lammi teele. Testprojekt plaanitakse lõpule viia 2022. aasta teisel poolaastal.

Bercmani meeskond osales teises kvartalis OECD International Transport Forumil Leipzigis ning ITS Europe Congressil Toulouse’is, lisaks Eesti Vabariigi peaministri visiidil Rootsis Göteborgis. Ärivisiidi eesmärk oli Eesti ja Rootsi ettevõtjate vahelise sideme loomine ning koostöö edendamine kestliku arengu ning rohelise ülemineku valdkonnas.

«Vaatamata heitlikule olukorrale maailmamajanduses ja geopoliitilisele ebastabiilsusele Euroopas, jätkas Bercman teises kvartalis aasta alguses seatud eesmärkide elluviimist. Plaanipäraselt laienesime oma nutikate ohutussüsteemidega uutesse omavalitsustesse Eestis ning tegime edukalt ettevalmistusi uute turgude avamiseks Euroopas teisel poolaastal,» ütles Bercman Technologiese juhatuse esimees Mart Suurkask. «Olulise verstapostina saame välja tuua Bercmani vastuvõtmise Rootsi innovatsiooniprogrammi Drive Sweden partnerite hulka. Drive Swedenisse kuulub umbes 150 erineva valdkonna organisatsiooni, mis tegutsevad ühiselt selle nimel, et testida ja ellu viia efektiivseid, ühendatud ja automatiseeritud transpordilahendusi.»

Bercmani gruppi kuuluv asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendaja Krakul sõlmis teises kvartalis partnerluslepingu maailma juhtiva positsioneerimis- ja traadita side tehnoloogiate ja teenuste pakkujaga u-blox. U-blox suunab partnerluslepingu raames kliendid, kes vajavad erilahendusi, Krakuli poole.

Krakul eksportis teises kvartalis asjade interneti ja autonoomsete süsteemide lahendusi USA, Soome, Läti, Singapuri ja Šveitsi turgudele. Rahvusvahelistel turgudel kasvu kiirendamiseks osales Krakuli meeskond rahvusvahelisel asjade interneti lahenduste messil «IOT Solutions World Congress Barcelona», kus tutvustati Krakuli arendatud asjade interneti lahendusi koos koostööpartneriga Richardson RFPD.

Krakuli tegevjuht ning Bercmani tehnoloogiajuht ja juhatuse liige Jaan Hendrik Murumets: «Meie fookuses on olemasolevad pikaajalised kliendiprojektid. Lisaks sellele on eesmärgiks välisturgudelt uute klientide leidmine. Seetõttu pean suureks edusammuks ja tunnustuseks meie meeskonnale koostöölepingut rahvusvahelise suurettevõttega u-blox, kelle toodetud lahendusi võib leida näiteks spordikellades ja autodes ning kelle lahendusi kasutavad nii globaalsed suurettevõtted kui idufirmad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles