Microsofti kvartalitulemused jäid loodetust kesisemaks

Copy
Microsoft.
Microsoft. Foto: SHANNON STAPLETON

USA tehnoloogiahiid Microsoft teatas teisipäeval, et lõppenud rahandusaasta neljanda kvartali kasum oli 16,7 miljardit dollarit ehk 2,23 dollarit aktsia kohta, mis jäi allapoole oodatud 2,29 dollari taset.

Aprillist juunini saadi tulu 51,9 miljardit dollarit ehk 12 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. FactSeti teatel olid analüütikud prognoosinud 52,94 miljardi dollari suurust tulu.

Kompanii nimetas sellise tulemuse põhjuseks «mitmeid kujunenud makromajanduslikke tingimusi ja teisi ettenägematuid asjaolusid», seal hulgas tootmise lõpetamine Hiinas ja sõda Ukrainas, mis sundis Microsofti vähendama oma tegevust Venemaal.

Microsoft prognoosib samas, et nende majandusaasta tulud kasvavad kahekohalise arvu võrra, mis tuleneb nõudlusest pilvandmetöötlusteenuste järele. Selle positiivse ennustuse tulemusena tõusis aktsia järelturul 4 protsenti, olles lõpetanud kauplemispäeva 2,7 protsenti madalamal.

Tugev väljavaade näitab, et Microsoft saab jätkuvalt kasu ülemaailmsest üleminekust hübriidsetele töömudelitele ning see tuleb ajal, mil investorid valmistuvad majanduslanguseks, kus inflatsioon möllab ja tarbijad kärpivad kulutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles