Google'i emafirma Alphabeti kasum vähenes kasvu aeglustumisega

Copy
Google'i Bay View linnak Californias.
Google'i Bay View linnak Californias. Foto: Noah Berger

Google'i emafirma Alphabet teatas teisipäeval, et hiljuti lõppenud kvartalis vähenes kasum 16 miljardi dollarini, mis oli tingitud kasvu aeglustumisest.

Suuri tehnoloogiafirmasid räsivad paljud probleemid, seal hulgas Ukraina sõda ja inflatsioon.

Alphabeti tulud kasvasid eelmises kvartalis 13 protsenti 69,7 miljardi dollarini ning ettevõtte kasum oli umbes 2,5 miljardit dollarit suurem kui mullu samas kvartalis. Suurema osa sellest tõid globaalne otsinguteenus ja pilveteenused, kuid tulemus jäi siiski allapoole analüütikute ootusi.

Kuid investorid ei keskendunud ootuste täitmata jätmisele, vaid eelkõige asjaolule, et ettevõtte suurima rahatootja ehk Google'i otsingureklaamitulud ületasid Wall Streeti ootusi, mis kergitas aktsiaid, sest maailma suurim online-reklaami müüja võib globaalsele majanduslangusele paremini vastu seista kui väiksemad konkurendid.

Ettevõtte aktsiad tõusid pärast kauplemistundide lõppu pea 5 protsenti, pärast 2,6 protsendist langust ametliku kauplemispäeva jooksul. Kuni teisipäevase sulgemiseni on Alphabeti aktsia siiski aastaga langenud umbes 27 protsendi võrra.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles