Harju Elekter sõlmis Euroopa Tuumauuringute Organisatsiooniga lepingu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elekter
Harju Elekter Foto: Hendrik Osula

Harju Elekter sõlmis eile lepingu Euroopa Tuumauuringute Organisatsiooniga (CERN) madalpinge jaotusseadmete tarnimiseks. Kolmeaastase lepingu orienteeruv maht on üle miljoni euro ning seda on võimalik pikendada kokku kahe jätkuaasta võrra.

Harju Elektri jaoks annab leping võimaluse teha rahvusvahelise teadusorganisatsiooniga innovaatilist koostööd ning panustada uurimistehnoloogia arendusse.

«Hankel osalemine oli väljakutsuv nii konkurentsi kui ka tehnilise võimekuse tuvastamise vaates. CERNi puhul on tegu kliendiga, kelle ootused nii insenertehnilisele kompetentsile kui ka protsesside toimivusele ning toodete kvaliteedile on oluliselt kõrgemad, kui turul tavapäraselt nõutakse,» lausus ASi Harju Elekter Elektrotehnika müügijuht Dmitri Tarassov.

Tema sõnul oli hankel edukaks osutumisel olulisteks eeldusteks pidev ja korrektne kliendisuhtlus ning edukalt läbitud tehaseaudit. «Me suutsime kliendile tõestada, et nii Harju Elektri protsesside kui ka toodete kvaliteet vastab nende kõrgetele standarditele,» kinnitas Tarassov.

«Koostöö rahvusvahelise teadusorganisatsiooniga annab Harju Elektrile võimaluse panustada uurimistehnoloogia arendusse ning laiendab meie enda kogemuste pagasit. Tellimuste sujuvaks täitmiseks peame kohandama teatud siseprotsesse ning võtma kasutusele uued kilbilahendused,» lisas Tarassov.

«On erakordselt hea meel näha esimest Eesti ettevõtte suuremahulist õnnestumist CERNi hankel. Sellised hankevõidud näitavad, et meie ettevõtted on maailmatasemel,» sõnas EASi ja KredExi ühendasutuse CERNi projektijuht Robert Aare. Ta lisas, et Eesti ettevõtetele sobivaid hankeid on CERNis sageli ning ühendasutus on ettevõtetele nendel osalemisel toeks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koordineerimisel edendab EASi ja KredExi ühendasutus CERNi suunalist rahvusvahelist koostööd, tehnoloogiasiiret ja ettevõtlust Eestis. Mullu sügisel korraldas EAS kõrgetasemelise CERNi-visiidi, mille raames külastati 12 ettevõtet, nende hulgas Harju Elektrit. EASile teadaolevalt on Eestis pooleteise aastaga kogunenud vähemalt 14 ettevõtet, kes on CERNi partnerid.

Euroopa Tuumauuringute Organisatsioon haldab maailma suurimat osakestefüüsikalaborit ja võimsaimat osakestekiirendit LHC. CERNi peamised uurimisvaldkonnad on elementaarosakeste füüsika ja tuumafüüsika. 1954. aastal asutatud CERNil on 33 liikmes- ja assotsieerunud liikmesriiki, kelle hulgas on eelmisest aastast ka Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles