Fordi võimsad tulemused panid aktsia rallima

PM Majandus
Copy
Ford Mustang Mach-E GT linnamaastur.
Ford Mustang Mach-E GT linnamaastur. Foto: FREDERIC J. BROWN

Ford teatas kolmapäeval oodatust paremast teise kvartali puhaskasumist ja kinnitas oma kasumiprognoosi aastaks, kuid ütles, et juhtkond otsib aktiivselt võimalusi, kuidas kompenseerida kasvavaid kulusid.

Ford teatas 3,7 miljardi dollari suurusest tegevuskasumist ja 40,2 miljardi dollari suurusest müügist. Wall Street oli oma prognoosides negatiivsem ennustades 2,6 miljardi dollari suurust ärikasumit ja 34,8 miljardi dollari suurust käivet.

Lisaks oodatust parematele teise kvartali tulemustele säilitas ettevõte kogu aasta tegevuskasumi prognoosi vahemikus 11,5 kuni 12,5 miljardit dollarit. See tähendab, et Ford teenib plaanide kohaselt teisel poolaastal umbes 6 miljardi dollari suuruse ärikasumi, mis on sarnane esimesel poolaastal teenitud summaga.

«Liigume sihikindlalt ja kiirelt Fordi ajaloo kõige lootustandvamasse kasvuperioodi,» ütles tegevjuht Jim Farley. «Me pakume klientidele suurepäraseid kogemusi ja väärtust, parandame oma kasumlikkust ja muudame Fordi järgmise põlvkonna transpordiliidriks.»

Fordi aktsiad tõusid järelturul enam kui 6 protsenti, olles tavapärasel kauplemissessioonil juba niigi tõusnud üle 5 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles