VÕIMAS TULEMUS ⟩ Mis kriis? Saaremaal tegutsev Incap kasvatas jõuliselt kasumit

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Otto Richard Pukk, INCAPI GRUPI PRESIDENT
Otto Richard Pukk, INCAPI GRUPI PRESIDENT Foto: Arno Mikkor

Kuressaares tegutseva Incapi elektroonikatööstuse emafirma majandustulemused näitavad, et ettevõtte käive kasvas teise kvartali jooksul võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 82,2% ja ärikasum 96,4%. Ettevõte prognoosib selleks aastaks selgelt kõrgemaid tulemusi võrreldes eelmise ja samuti eduka aastaga.

Incapi president Otto Richard Pukk märgib, et kuigi kuus kuud kestnud sõda ja piirangud Hiinas jätkuvad, pole see seni veel ettevõtte tulemusi määravalt mõjutanud. Sama sõnab ta ka inflatsiooni ja tootmiskulude kasvu ning komponentide kättesaadavusega seotud väljakutsete kohta.

«Teine kvartal oli käibe ja kasumi mõistes Incapi ajaloo parim,» märgib Pukk. «Selle põhjuseks on tugev nõudlus elektroonikasektoris ja aegade suurim tellimuste hulk. Tõeliselt hea meel on näha kõiki meie tehaseid kasvamas!»

Incapi käive teises kvartalis kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 82,2% ehk 61,1 miljoni euroni ning ärikasum 96,4% ehk 8,8 miljoni euroni. Aasta esimeses pooles kasvas seega ettevõtte käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 60,6% ehk 114,5 miljoni euroni ja ärikasum 54,6% ehk 15,8 miljoni euroni.

Pukk kirjeldab, et ettevõtte kasumlikkus on veelgi paranenud tänu Incapi pakutavale laiale tootevalikule ja meeskonna lahenduste leidmisega materjalide tarnetega seotud küsimustele.

«Arvestades olukorda komponentide turul ja tarneküsimustes hoiame oma ladude taset kõrgel, et kindlustada tulevaste projektide elluviimine,» kirjeldab Pukk, kuid lisab, et sektori hinnatõusu mõjutavad muu hulgas ka palgakasv ning energia ja toormaterjalide kõrgemad kulud.

Selleks, et turu kasvuga tempos püsida, on Incap investeerinud oma tehastesse nii Indias kui Euroopas, sealhulgas ka Kuressaares. «Indias peaks meie kolmas tehas valmima plaanipäraselt ehk aasta lõpuks. Eestis soovime juba sügisel avada uued tootmisliinid, millest kahte olema täiendanud ja kolmanda toome sisse täiesti uuena,» märgib Pukk. Investeeringuid tehakse ka Ühendkuningriigi ja Slovakkia tehases.

Rahvusvahelise elektroonikatootmisettevõtte juhi sõnul jätkab Incap kasvukursil ning kaalub ühinemis- ja üleostuvõimalusi, mis sobiksid ettevõttele nii kultuuriliselt kui ka kasumlikkuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles