Tallinki kahjum vähenes plahvatuslikult

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
17.01.2022. Tallinn. Tallink Grupp juhatuse esimees Paavo Nõgene ja reisilaeva Tallink Megastar makett. Foto Eero Vabamägi, Postimees
17.01.2022. Tallinn. Tallink Grupp juhatuse esimees Paavo Nõgene ja reisilaeva Tallink Megastar makett. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Tallinki teise kvartali tulemused näitavad võimsat paranemist, kuid kahjumist välja ei jõutud.

Ettevõtte auditeerimata puhaskahjum oli 2022. aasta teises kvartalis 0,7 miljonit eurot ehk 0,001 eurot aktsia kohta. 2021. aasta samal perioodil oli puhaskahjum 24,3 miljonit eurot ehk 0,036 eurot aktsia kohta ning 2020. aasta teises kvartalis oli puhaskahjum 27,4 miljonit eurot ehk 0,041 eurot aktsia kohta.

Tallinki teise kvartali käive kasvas 139,4 protsendi võrra 206 miljoni euroni.

«Hoolimata kõigist väljakutsetest, millega me 2022. aastal silmitsi seisame, näitavad meie ettevõtte teise kvartali tulemused just selliseid taastumismärke, mida näha lootsime,» kommenteeris teise kvartali majandustulemusi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. «Meie teise kvartali tulemused näitavad ka seda, et me suudame peaaegu kasumisse jõuda ka olukorras, kus meie reisijate arvud on Covid-19 eelse ajaga võrreldes märgatavalt väiksemad.»

Tallink keskendub tema sõnul praegu sellele, et kohaneda keskkonnas, kus kütuse- ja muud hinnad on märkimisväärselt kõrgemad, kus on palju tarneprobleeme, kus reisijate kindlustunne pendeldab üles-alla ning on muidki väljakutseid.

«Keskendume sellele, et täita edukalt endale turismisektori ajalooliseks kõrghooajaks ehk kolmandaks kvartaliks seatud eesmärgid ning kaalume võimalusi ja lahendusi, mis aitaksid meil maandada eeloleva sügistalvise turismihooaja riske,» lisas Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles