Investor Mari: vahetasin ajaloo halvima kvartaliga ettevõtte aktsia ajaloo parima tulemusega kompanii vastu

Investor Mari
Copy
Investor Mari 
Investor Mari Foto: Postimees

Käärisin täna käised üles ja hakkasin tehinguid tegema. Selleks sundisid ettevõtete tulemused. Müüsin Harju Elektri aktsiad ja saadud raha eest ostsin juurde Incapi aktsiat.

Raske südamega müüsin täna ära Harju Elektri 200 aktsiat keskmise hinnaga 5,1805 eurot. Nende aktsiate keskmine soetushind oli 4,58 eurot. Võtsin küll kasumit, kuid kuidagi jäi hinge kriipima, et aga mida ma mõtlesin kui aktsia maksis 8 eurot. Kokku teenisin lisaks ajalooliselt saadud dividendidele selle investeeringuga 115,61 eurose kasumi. Raha tuli 1031,61 eurot.

Ettevõtte tulemused on kehvad. Kasumlikkuse mõttes oli tegemist Harju Elektri halvima kvartaliga. Ettevõtte hädad pole uued. Juba esimene kvartal oli raske. Küll kimbutas ettevõtet koroona, siis jälle koostisosade tarneprobleemid. Ettevõte ütles varem sõlmitud lepinguid üles, kuna komponendid olid nii palju kallimaks läinud, millega ettevõte oleks saanud suure kahjumi. Juba esimesest kvartalist jäi meelde, et ettevõte ei tootnud vaid seda mida telliti, vaid mida sai kokku panna. See ei kõla julgustavana.

Harju Elekter on tubli ettevõte, kuid meie teed läksid nüüd investeerimise mõttes lahku. Kui ikka põhiäri on problemaatiline, siis ei aita ka aktsiat kunagi üles lennutanud Skeletoni osalus. Hoian ka edaspidi ettevõttele pöialt ja ei välista, et kunagi võin taas kuuluda ettevõtte omanikeringi.

Saadud raha viisin jälle turule. Ostsin Helsingi börsilt ka natuke Eesti ettevõtet, nimelt Saaremaal tehast omavat Incapi aktsiat. Ettevõtte kasv on jätkuvalt muljetavaldav. Nii teise kvartali käive kui kasum kasvasid aastaga vähemalt 80 protsenti. Ettevõte juht on tuleviku suhtes optimistlik. Kompanii kordab kvartalist kvartalisse, et nad on finantsiliselt nii tugevad, et kui midagi hea hinnaga müüdaks, oleks nad mõnda ettevõtet ostmas. Julgustav on see, et ei minda mistahes hinnaga ostma.

Mul oli juba varasemast 65 Incapi aktsiat soetushinnaga 14,96 eurot tükist, millega positsioon oli 7,75 protsendiga vee all. Ostsin juurde 65 Incapi aktsiat. Uued aktsiad tulid koju hinnaga 14,68 euroga. Selleks kulus 954,20 eurot, lisaks teenustasu 9 eurot.

Aktsia lendas kohe börsipäeva algul raketina üles. Täna vahepeal ka plussis olnud kogupositsioon oli hiljuti -1,6 protsenti. Nüüd on Incapi aktsia positsioon 130 aktsiat, mille turuväärtus on 1900,60 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles