Tallinna Vee kvartalikasum kukkus kõvasti

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Vee teise kvartali puhaskasum vähenes aastaga 68,9 protsenti, 0,96 miljoni euroni. Käive kasvas samal ajal 0,3 protsendi võrra, 13 miljoni euroni.

Müügitulu kasvu põhjuseks oli peamiselt äriklientide suurenenud veeteenuste tarbimine. 

Tallinna Vee juhatuse esimehe Aleksandr Timofejevi sõnul oli hotellidel ja spaadel tänavu teises kvartalis võimalik pakkuda oma teenuseid klientidele mahus, mis on võrreldav koroonaeelse ajaga. «Veetarbimine hotellides ja spaades suurenes teises kvartalis võrreldes aastatagusega enam kui 140 protsenti,» selgitas Timofejev.

Puhaskasumi vähenemist mõjutasid ärikasumi ja neto finantskulude muutused.

Ettevõtte ärikasum oli teises kvartalis 3,1 miljonit eurot. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes vähenes ärikasum 2,12 miljoni euro võrra. 2022. aasta kuue kuu ärikasum oli 6,1 miljonit eurot, mida on 3,77 miljoni euro võrra vähem kui eelmisel aastal ning selle põhjuseks on nii eelpool toodud kulude kasv kui ka kolmandate osapoolte kahjunõuete eraldise säilitamine 2021. aasta kolmanda kvartali tasemel.

Elimineerides ärikasumist võimalike kolmandate osapoolte kahjunõuetest tuleneva muutuse mõju, olnuks ettevõtte ärikasum 2021. aasta teises kvartalis 4 miljonit eurot. 2022. aasta teise kvartali ärikasum oleks võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22,9 protsenti ehk 0,91 miljonit eurot väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles