TipRanki ostusoovitus: kaks aktsiat, mis suurt kasvu tõotavad

PM Majandus
Copy
Toornafta tootmine tõotab lähiaastatel aktsionäridele rikkust.
Toornafta tootmine tõotab lähiaastatel aktsionäridele rikkust. Foto: Flickr/ James St. John

TipRanksi aktsiate andmebaas toob ära kaks aktsiat, mida peetakse headeks ostudeks ning millel nähakse kõrget tõusupotentsiaali.

TuSimple Holdings (TSP)

TuSimple tegutseb transporditööstusest. See 2015. aastal asutatud ettevõte tegeleb autonoomse kaubaveo arendamisel nii autonoomse tehisintellekti kui ka pikamaa kaubavedudega. Ettevõtte eesmärk on kasutada tehisintellekti, et lahendada veotööstuses ulatuse, tõhususe ja ohutuse probleeme.

TuSimple käivitas autonoomse kaubaveovõrgu (AFN) 2020. aastal, et alustada ettevõtte tehisintellektiga töötavate navigatsiooni- ja LiDAR-andurisüsteemide praktilist kasutamist. Praegu tegutseb ettevõtte AFN USA edelaosas, terminalid ja veoliinid Texase, New Mexico ja Arizona osariikides. Ettevõte jätkab oma Driver Out testoperatsioone, et eemaldada tugisõidukid võrgust täielikult autonoomsete veokite kasuks.

Süsteem on tekitanud palju huvi ning TuSimple'il on sõlmitud leping Põhja-Ameerika juhtiva logistikaettevõttega Werner Enterprises teeäärsete teenindus- ja tugiteenuste osutamiseks. Lisaks suurendas TuSimple selle aasta esimeses kvartalis oma tellimusi 500 võrra ja nüüd on oma raamatupidamises kokku 7475 tellimust.

Morgan Stanley analüütik Ravi Shanker kirjutab põhjalikult: «Usume, et TSP on autonoomse veonduse liider ja võib-olla ka autonoomse juhtimise liider tervikuna. See ei ole turg, kus võitjad võtavad kõik, siin on edukad mitmed tegijad, kuid praegu on TSP meie arvates teistest ees. Tegelikult on TSP ainus ettevõte, mis on demonstreerinud Driver Out võimekust mitmel turul ja sõitmist kiirteekiirusel avalikel maanteedel.»

Shanker annab TuSimple'i aktsiatele osta reitingu ja tema 35-dollarine hinnasiht viitab muljetavaldavale 247 protsendilisele kasvupotentsiaalile tuleval aastal.

Morgan Stanley pole ainuke, kes annab TuSimple'le ostusoovituse. Üheksast hiljutisest arvustusest kaheksa soovitavad seda aktsiat osta. Aktsia hind on praegu 10,08 dollarit.

PDC Energy (PDCE)

Järgmine aktsia, mida vaadata, on energia- ning sõltumatu nafta- ja gaasiettevõte, mis tegutseb Colorado Wattenbergi väljal ja Texase Delaware'i basseinis. See on oluline panustaja USA nafta- ja gaasisektorisse: PDCE tootis eelmisel aastal keskmiselt 195 000 barrelit naftaekvivalenti päevas. Ettevõtte tootmine on keskendunud vedelikele – toornaftale ja veeldatud maagaasile. Suurem osa nende toodangust, umbes 85 protsenti, pärines Wattenbergi väljalt.

Kõva tootmine jätkus ka 2022. aasta alguses. PDCE tootis esimeses kvartalis 199 000 barrelit naftaekvivalenti päevas, mis teeb kogutoodanguks 17,9 barrelit. Sellest 5,9 miljonit barrelit moodustas toornafta, ülejäänud umbes kaks kolmandikku toodangust moodustas veeldatud maagaas. Ettevõte teatas 2022. aasta esimeses kvartalis 882,4 miljoni dollari suurusest käibest, mis on peaaegu kaks korda rohkem kui aasta tagasi.

Alates 2020. aasta teisest kvartalist on ettevõte näidanud seitse kvartalit järjest nii tulude kui ka kasumi kasvu. Samal ajal kui turud on languses, on PDCE aktsia aastaga tõusnud 30 protsenti.

Wells Fargo analüütik Nitin Kumari näeb PDCE-l palju potentsiaali kasvu jätkamiseks. Tema hinnasiht, 105 dollarit, viitab sellele, et aktsial on üheaastast tõusu loota 66 protsenti.

PDC Energy on sai kokku üheksalt analüütikult positiivse arvustuse ja ühehäälse Strong Buy hinnangu. Aktsia keskmine hinnasiht 103,89 dollarit tähendab järgmisel aastal umbes 63-protsendilist tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles