VÄGA HALB UUDIS INVESTORITELE ⟩ Saunum lõpetab prognooside korrigeerimise ja avaldamise

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Saunumi tooted.
Saunumi tooted. Foto: Kais Tolmats

Saunum Group ASi käive juulis oli 138 900 eurot. Saunum Group AS lõpetab 2022. ja 2023. aasta prognooside korrigeerimise ja avaldamise, teatas ettevõte börsile.

Saunum Group ASi, Saunum Saunas OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud juulikuu müügikäive keriste, keristelisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 138 900 euroni (keriste ja keristelisade müük 106 300 eurot, saunaehituse müük 32 600 eurot). Täpselt aasta tagasi, 2021. aasta juulis, oli ettevõtte käive 102 300 eurot.

«Juulikuu on Saunumis traditsiooniline puhkuste kuu ning madalhooajale ootuspäraselt suurt käibekasvu oodata polnud. Juuli keskel Soomes Naantalis alanud elamumessilt on tagasiside Saunumi keristele ja valmissaunadele olnud siiski väga hea ning esimesed kinnitatud saunamajade tellimused juba töösse pandud,» märkis Saunum Group ASi juhatuse liige Henri Lindal. «Kindlasti suudame augustis teha saunaehituse rekordkuu, aga ettevaatlikult loodame tegelikult rekordkuud Saunumile tervikuna,» lisas Lindal.

«Üldises plaanis vaatame aasta teisele poolele ja 2023. aastale, võrreldes kolme või kuue kuu taguse ajaga, siiski oluliselt väiksema optimismiga. Näeme kõikjal enda ümber, samuti vesteldes oma partneritega Euroopas, et majandus on jahtumas, inimeste ostujõud vähenemas ning ebakindlus suurenemas. Olgugi et Saunumil on kliente, kellel läheb jätkuvalt väga hästi, on ka neid, keda energiakriis ja eesootav majanduslangus juba mõjutavad. Just ebakindlus ja ebamäärasus on need märksõnad, mis Saunumi nõukogu koosolekul ajendasid juhatuse ja nõukogu liikmeid ühist otsust tegema, et võtame esimeses kvartalis aktsionäridele välja öeldud prognoosid hetkel tagasi. Uusi käibe- ja kasumiprognoose samas ka veel välja anda plaanis pole, sest kuust kuusse muutub praegu kõik väga kiiresti,» ütles Lindal. Seega lõpetab Saunum 2022. ja 2023. aasta prognooside korrigeerimise ja avaldamise.

«Arendame õiget asja ning mina ja Saunumi asutajad usume väga tugevalt tootesse. Partneritega suheldes oleme saanud veendumuse, et saunaturul on Saunumit vaja. Näeme ka seda, et olemasolevate plaanide pinnalt tuleb Saunumile 2022. aastal arvestatav kasv, ent kui suur kasv – ei oska hetkel öelda. Täpse kasvutempo määrab mõistagi üldine majanduskeskkond, aga ka asjaolu, kui kiiresti esimesed konteinerid Põhja-Ameerikasse ja Jaapanisse teele saame,» lisas Lindal.

Saunum Group ASi nõukogu juulikuu koosolekul sõnastati 2022. aasta teise poole ja 2023. aasta prioriteetidena tootearendus ehk uue generatsiooni kerise valmimine, toodete sertifitseerimine turgudele sisenemiseks ning kulu-tulubaasi korrigeerimine konservatiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles