Tallinna börs langes, Saunumi aktsia peaaegu ei langenudki

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Saunumi keris.
Saunumi keris. Foto: Saunum

Täna langes Tallinna börsiindeks 0,05 protsendi võrra 1967,30 punktini. Aktsiaturu päevakäive ulatus 1,1 miljoni euroni.

Suurima käibega oli Enefit Greeni aktsia (359 316 eurot), mis langes 0,4 protsendi võrra 4,17 euroni.

Suurim tõusja oli 53 eurose käibega Pro Kapitali aktsia, mis kerkis 2,4 protsendi võrra 0,85 euroni.

Põhinimekirja suurim langeja oli 3,2 protsendiga Harju Elektri aktsia, mis maksis 5,19 eurot. Aktsia käive oli 32 362 eurot.

Alternatiivturul langes ühe protsendi võrra 10 euroni Saunum Groupi aktsia. Väärtpaberi käive oli 68 678 eurot. Ettevõte teatas, et enam ei nähta vaeva prognooside avalikustamise ega seni tehtud prognooside korrigeerimisega. Kuidas ettevõttel on allpool käiberida läinud ei saa teada enne septembrit, kui ettevõte avalikustab esimese poolaasta tulemused.

Prognooside avalikustamisest loobumine näitab, et ettevõte kas ei suuda oma tegevust prognoosida või ei soovi informatsiooni avalikkusega jagada. Vastavalt börsi reeglitele peab ettevõte korrigeerima prognoose, kui prognoositus on näha vähemalt 10 protsendise hälve. Loomulikult tuleb need ka avalikustada.

Paljud alternatiivturu ettevõtetel polnud raha kaasates suurt midagi peale hea visiooni investoritele ette näidata, olid vaid suurejoonelised prognoosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles