Inbank kasvatas kasumit, kuid vana kasvumootor kadus

BNS
Copy
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Inbanki esimese poolaasta puhaskasumiks kujunes 5,6 miljonit eurot, mis on aastatagusega võrreldes 28 protsenti enam ning teise kvartali puhaskasum oli 2,6 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 45 protsenti enam.

Inbanki laenuportfell kasvas 2021. aasta teise kvartaliga võrreldes 37 protsenti ja ulatus 674 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas 36 protsenti ja ulatus teise kvartali seisuga 709 miljoni euroni, teatas Inbank börsile.

Teise kvartali müügimaht oli kokku 129 miljonit eurot, mis on aastatagusega võrreldes 4 protsenti enam. Toodete lõikes kahanes järelmaksu tooteliin eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 15 protsenti ja oli 76 miljonit eurot, moodustades 58 protsenti kogumüügist. Väikelaenu müügimaht suurenes 56 protsenti ja oli 23 miljonit eurot ning autosid finantseeriti 31 miljoni euro eest, mis on 44 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

30. juuni seisuga oli Inbanki bilansimaht 876 miljonit eurot, omakapital 84,7 miljonit eurot ja omakapitali puhastootlikkus 12,5 protsenti.

1. juulil viidi lõpule Inbanki 29,8-protsendise osaluse müük Maksekeskuses, mille tulemusena teenib Inbank kolmandas kvartalis 11,5 miljonit eurot erakorralist kasumit.

2022. aasta teise kvartali lõpus oli Inbankil 823 000 aktiivset kliendilepingut ja enam kui 5100 aktiivset partnerit.

Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja nentis börsiteates, et juba kümnendat kvartalit järjest tegutseb Inbank üsna ebaselges keskkonnas, kuid sellele vaatamata praegu kasumlikult. Edu aluseks on tema vaates olnud tootearendus, kasv uutele turgudele ja investeeringud tehnoloogiasse, näiteks Maksekeskusesse. «Maksekeskuse müügist saadud kapital annab Inbankile hea puhvri keerulisema keskkonnaga toimetulekuks,» märkis juhatuse esimees.

«Kui viimase kahe aasta jooksul on Inbanki kasvu vedanud Poola turg, siis eelmises kvartalis oli panga kasvumootoriks taas Baltikum. Selle muutuse peamine põhjus on Poola turu 7 protsendini tõusnud intressimäärad. Kõrgemad intressid ja kaasnev elukalliduse kasv on selgelt vähendanud Poolas kasvumahte,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles