Enefit Greeni kasum hüppas 231 protsenti (7)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinn Enefit Green aktsia esimese kauplemispäeva tähistamine Energia Avastuskeskuses. Aavo Kärmas.
Tallinn Enefit Green aktsia esimese kauplemispäeva tähistamine Energia Avastuskeskuses. Aavo Kärmas. Foto: Mihkel Maripuu

Enefit Greeni teise kvartali koondkasum kasvas 231 protsendi võrra, 22,4 miljoni euroni.

Puhaskasum kasvas 80 protsenti, 16,9 miljoni euroni.

Oluliselt suurema koondkasumi tõi riskimaandusinstrumentide ümberhindlus, mis andis tänavu teises kvartalis 5,6 miljoni eurose kasumi – mullu samal ajal oli kahjum kolm miljonit eurot.

Ettevõtte käive kvasvas 41 protsenti, 41,5 miljoni euroni.

«Energiahinnad regioonis jätkasid teises kvartalis uute rekordite purustamist, mis hoiab tarbijaid ja tööstust üle Euroopa tugeva surve all. Euroopa riikide soov loobuda Venemaa gaasist ja naftast suunab otsima uusi ja alternatiivseid lahendusi,» kommenteeris tulemusi Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas. 

«Energiakriisi ainus pikaajaline ja toimiv lahendus seisneb elektrifitseerimises, mille käigus taastuvelekter asendab fossiilseid energiaallikaid, nagu mootorikütuseid transpordis või maagaasi soojusenergia saamisel. Mida rohkem suudame turule pakkuda rohelist elektrit, seda vähem sõltume ebakindlatest ja kallitest fossiilkütuse tarnetest,» lisas ta.

Enefit Green ehitab nelja uut tuuleparki Eestis, Leedus ja Soomes ning kolme päikeseparki Eesti ja Poolas. Investeeringud neisse ulatusid kvartalis umbes 40 miljoni euroni.

Taastuvelektri kasutuselevõtu kiirendamiseks ja süsinikujalajälje vähendamiseks regioonis neljakordistab ettevõte 2026. aastaks tänase tootmisevõimsuse (457 megavatti) umbes 1900 megavatini. Kokku investeeritakse selleks uutesse arendusprojektidesse umbes 1,5 miljardit eurot.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles