Nordecon langes kahjumisse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Nordeconi kontor.
Nordeconi kontor. Foto: Sander Ilvest

Kuigi Nordeconi teise kvartali käive kasvas aastaga 17 protsenti, 80,8 miljoni euroni, jõudis ettevõtte koondkasumi emaettevõtte aktsionäridele kuuluv osa 3000 eurosest kasumist 423 000 eurose kahjumisse.

Jätkus ka müügitulu kasv, mis tugineb suuresti eelmistel perioodidel sõlmitud ehituslepingute täitmisel, teatas ettevõte börsile.

Jätkuv materjalide tarnete ebakindlus ja sisendhindade kiire kasv loonud olukorra, kus ehitustööde planeerimine on nii aja kui maksumuse osas väga keeruline. Koos üldise raske majanduskeskkonnaga sunnib see nii era- kui ka avalikku sektorit investeeringuid pigem edasi lükkama. Just avaliku sektori investeeringute mahu vähenemine, eriti teede- ja infrastruktuuri ehituses, avaldab lühemas ja ka pikemas perspektiivis otsest mõju nii müügitulule, kasumlikkusele kui ka teostamata tööde portfell mahule.

Kui hoonete segmendi kasumlikkust on vaatamata sisendhindade kasvule ja materjalide tarneprobleemidele suudetud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga parandada, siis rajatiste osas on kasumlikkuse parandamine ülimalt keeruline. Peamine tellija, Transpordiamet, on tühistanud mitmed juba välja kuulutatud hanked ning on oluliselt vähendatud käesoleva aasta investeeringute mahtu. See mõjutab oluliselt kõrgete püsikuludega segmendi tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles