Venipak avas Poolas e-poodidele ladustamise ja pakendamise üksuse

BNS
Copy
Kaupa veab laiali Venipaki kaubik.
Kaupa veab laiali Venipaki kaubik. Foto: Venipak

Olles hinnanud Poola e-kaubanduse potentsiaali, avas rahvusvaheline pakiveofirma Venipak Poolas e-poodidele mõeldud ladustamise ja pakendamise ehk e-fulfillmenti üksuse.

Poola majandus on Venipaki teatel Euroopa suurimate seas ja sealne internetikaubanduse turg oli 2021. aastal maailmas Rootsi järel ja Šveitsi ees 20. kohal.

«Kui e-kauplejad töötavad e-kaubanduse hiiglastega, nagu Amazon või Poola Allegro, siis tavaliselt ei saa nad hoida kõiki oma müüdavaid tooteid nende ladudes. E-fulfillmenti lattu hoiustatud kaup asub juba sihtriigis, mis tagab kiire tarne ja hoiab kokku laotranspordi kuludelt,» selgitas Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas pressiteates. E-fulfillmenti puhul saavad kliendid oma e-poe integreerida laohaldussüsteemiga ja näha laoseisu. Kohapeal genereeritakse saadetiste kleebised ja tehakse muud toimingud.

Venipaki sõnul kasvab näiteks Leedus ladustamis- ja pakendamisteenuse vajadus igal aastal umbes 40–50 protsenti. Kui 2020. aastal moodustas selliste välismaale adresseeritud saadetiste arv vaid 2 protsenti kogu pakivoost, siis 2021. aastal see näitaja kasvas 3,3 protsendini.

«Oleme märganud, et Baltimaadest välismaale suunduvate saadetiste arv kasvab, kuid potentsiaal on endiselt tohutu. Eriti arvestades seda, et ülejäänud Euroopa tarbijad ostavad internetist sagedamini kui Balti riikide elanikud,» märkis Šablinskas.

Rahvusvahelise e-kaubanduse uuringufirma Grand View Researchi andmetel kasvab ülemaailmne e-fulfillmenti turg kuni 2030. aastani 9,5 protsenti aastas.

2004. aastal asutatud rahvusvaheline ettevõte Venipak pakub teenuseid Balti riikides, Poolas, Saksamaal, USAs ja Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles