Kas Baltika hädadele tuli lahendus? Baltika müüb osa Ivo Nikkolo kaubamärkidest

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kaubamärk jäi, aga esinduspood suleti. 2020. aasta sügisel sulges Baltika Ivo Nikkolo esinduspoe. Nikkolo jäi rõivamüüja ainsaks kaubamärgiks. 
Kaubamärk jäi, aga esinduspood suleti. 2020. aasta sügisel sulges Baltika Ivo Nikkolo esinduspoe. Nikkolo jäi rõivamüüja ainsaks kaubamärgiks. Foto: Tairo Lutter

Rõivaste jaemüüja Baltika Grupp müüs 8 miljoni euroga osa Ivo Nikkolo kaubamärgi õigustest, säilitades litsentsitasude alusel kaubamärgi kasutamise ainuõiguse 10 aastaks.

Baltika müüs täna sõlmitud lepingu alusel Eestis ja Euroopa Liidus registreeritud Ivo Nikkolo kujutis- ja sõnamärgid. Müügilepingu kohaselt jääb Baltikale õigus registreerida Ivo Nikkolo kaubamärki või sarnast kaubamärki väljaspool Euroopa Liitu, ärinime ja domeeninimena mistahes territoriaalsete ja muude piiranguteta ning kasutada Baltika omandis (sh tulevikus registreeritavaid) kaubamärke mistahes piiranguteta.

Ostuhinnast 0,5 miljonit eurot tasub ostja Baltikale hiljemalt lepingu sõlmimisele järgneva päeva jooksul, 1,5 miljonit eurot laekub 16. augustiks, 3 miljonit eurot 2023. aasta lõpuks ja 3 miljonit eurot 2024. aasta lõpuks.

Baltika juhatuse liikme ja tegevjuhi Brigitta Kippaki sõnul on tehingu eesmärk Baltika kontserni põhitegevuse, projektide ning investeeringute rahastamine.

«Strateegiline plaan Baltika äritegevuse finantseerimiseks on sisaldanud ka võimalust panna müüki osa meie kaubamärke. Varasem Montoni kaubamärgi võõrandamine näitas, et turg on aktiivne selles vallas ning peale enam kui aastast ettevalmistust otsustasime ka Ivo Nikkolo brändi puhul sarnase võimaluse nüüd lõpule viia ning selle abil Baltika äritegevust finantseerida,» selgitas Kippak.

«Kaubamärgi õiguste võõrandamine ei muuda meie igapäevast äritegevust naisterõivaste ja aksessuaaride müümisel kauplustes ja online-kanalites. Tehinguga kaasnev 10-aastane litsentsileping annab meile kõik võimalused jääda Ivo Nikkolo brändi edasi kasutama ning jätkata müüginumbrite kasvatamist. Samuti on meil võimalus peale 10-aastase perioodi lõppu litsentsilepingut pikendada,» rääkis Kippak.

Ivo Nikkolo kaubamärkide ostjaks on OÜ Niul. Tehing ei ole Tallinna börsi reglemendi kohaselt käsitatav tehinguna seotud isikuga ning Baltika nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust isiklikult huvitatud.

OÜ Niul on Krediidiinfo andmetel registreeritud 22. juulil ning selle omanik on advokaadibüroo TGS Baltic AS. Ettevõtte juhatuse liige on vandeadvokaat, Sirel & Partnerid osanik Janno Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles