EfTEN Capitali fondide üüritulu kasvas aastaga 27 protsenti

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Eften Capitali juht Viljar Arakas.
Eften Capitali juht Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

EfTEN Capitali seitsme fondi üüritulu oli esimesel poolaastal 36 miljonit eurot, kasvades aastaga 27 protsenti. Kõigi EfTEN Capitali valitsetavate varade maht ulatub nüüd ligi 1,1 miljardi euroni.

EfTEN-i fondid teenisid poolaastaga puhaskasumit 34 miljonit eurot ning investoritele teenitud omakapitali aastane tootlus oli juuni lõpu seisuga 13 protsenti, teatas EfTEN.

«Balti riikide ärikinnisvarast koosneva EfTEN-i portfelli näitajad jätkasid kasvu. Aastavahetusel ületas varade maht miljardi piiri ning on jätkanud kasvu nii kinnisvara väärtuse tõusu kui ka ärikinnisvara objektide omandamisega,» ütles EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Arakas lisas, et EfTEN Capitali hallatavad hooned toimivad hetkel väga hästi. «Kohati üllatab isegi meid, kui suurt huvi rentnikud meie hoonete vastu üles näitavad. Nii näiteks sõlmisime vaatamata suvisele vaikelule augusti alguses meie Leedus asuvates büroohoonetes uusi rendilepinguid, kus üüritase on senisest märkimisväärselt kõrgem.»

Mais tõi EfTEN Capital Tallinna börsile teise fondi – EfTEN United Property Fundi, kuhu kaasati investoritelt 7 miljonit eurot.

«Oleme valmistunud võimalike halvemate aegade saabumiseks kinnisvarasektoris juba pikalt. Pangalaenude tase on kõikides fondides alla 50% ning viimase poolaasta jooksul kaasatud kapitali (sh pea 10 miljonit eurot EfTEN United Property Fundis) hoiame paremate ostukohtade saabumise ootel. Hetke olukorda hinnates on tõenäoline, et lähikuudel me uusi suuremaid ostutehinguid ei tee. Kinnisvara müüjad eeldavad hetkel endiselt, et intressitase jääb nullilähedaseks ning sügis ei too kaasa majandusaktiivsuse jahtumist. EfTEN-is oleme majanduse üldiste väljavaadete suhtes selgelt pessimistlikumad. Lätis ja Leedus näitas statistika, et II kvartalis oli seal kvartaalses võrdluses juba majanduslangus. Energiahindade kasv, intressitõus ja Euroopa majanduskasvu aeglustumine avaldab kindlasti mõju ka Eestile,» märkis Arakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles