Tallinna Sadama II kvartali kasum kolmekordistus

BNS
Copy
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna Sadam teenis tänavu teises kvartalis 30 miljonit eurot müügitulu, veerandi võrra rohkem kui 2021. aastal; samal ajal kasvas kasum 205 protsenti, 5,1 miljoni euroni

Korrigeeritud kasum enne intresse, makse ja kulumit (EBITDA) kasvas 38 protsenti, 15 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile. Poolaasta kokkuvõttes oli müügitulu 57 miljonit eurot, kasvades aastaga 16 protsenti, ning korrigeeritud EBITDA 16 miljonit ja kasum 12 miljonit eurot ehk kasv vastavalt 31 ja 44 protsenti.

Kontserni tulemusi mõjutasid oluliselt Covid-19 pandeemia piirangute kaotamine ja kaubamahtude jätkuv langus. Piirangute kaotamise mõjul kasvas reisijate arv kuue kuuga ligi kolm korda, eelkõige Helsingi liinil.

Kaubamahtude languse taga on eelkõige puistlasti ja vedellasti mahtude kolmandat kvartalit järjest kestev langus. Väga heas tõusujoones oli aga veerem- ja konteinerkaupade vedu.

Laevanduses toetasid tugevat teist kvartalit kasvava nõudlusega Regula lisareisid Virtsu-Kuivastu liinil ja Botnica prahtimine eelmise aastaga samal tasemel.

«Jätkasime planeeritud investeeringuid ja otsustasime tulevikuäri kindlustamiseks investeerida Paldiski Lõunasadamasse, rajades uue kai tuuleparkide ehitamiseks ja teenindamiseks,» lisas Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm pressiteates.

2022. aasta kuue kuuga investeeris kontsern 9 miljonit eurot, mis oli miljon eurot rohkem kui aasta varem. Investeeringud läksid Vanasadamas D- reisiterminali ümbruse remondile, laevade teenindusseadmetesse ja kaldakindlustuse rekonstrueerimisse ning Muuga sadamasse, kus parandati veeremkauba teenindusvõimsust.

Tallinna Sadam maksis mais aktsionäridele 2021. aasta eest dividendi 0,097 eurot aktsia kohta, kokku 25,5 miljonit eurot ehk kogu eelmise aasta kasum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles