Dokument: Musk müüs ligi 7 miljardi dollari väärtuses Tesla aktsiaid

Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/ AFP/ Brendan Smialowski

Elon Musk on müünud ligi seitsme miljardi USA dollari väärtuses Tesla aktsiaid, selgub teisipäeval avalikustatud juriidilistest dokumentidest.

Samal ajal on panused kõrged seoses juriidilise võitlusega 44 miljardi dollari suuruse Twitteri ülevõtmislepingu pärast.

Nüüd on Tesla boss müünud 5.–9. augustini 7,9 miljonit aktsiat, selgub väärtpaberi- ja börsikomisjoni veebisaidil avaldatud dokumentidest.

«Juhul (mis on ebatõenäoline) kui Twitter sunnib seda tehingut lõpetama ja mõned aktsiapartnerid ei tule toime, on tähtis vältida Tesla aktsiate hädamüüki,» kirjutas maailma rikkaim inimene Musk teisipäeva hilisõhtul Twitteris.

Twitter on Tesla bossi Muskiga juriidilises võitluses seoses tema püüdlustega loobuda aprillis sõlmitud ettevõtte ostmise lepingust, mille osas peaks kohtuistung algama oktoobris.

Musk omakorda süüdistab Twitterit pettuses ja väidab, et sotsiaalmeediaplatvorm esitas talle oma äri kohta valeandmeid enne, kui ta 44 miljardit dollarit maksva ülevõtmisleppe allkirjastas.

Musk müüs aprillis umbes 8,5 miljardi dollari väärtuses autofirma Tesla aktsiaid, mida seostati sooviga rahastada sotsiaalmeediavõrgustiku Twitter ostmist.

Siis andis Musk Twitteris teada, et ei kavatse rohkem Tesla aktsiaid müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles