Eesti Energia Leedu klientide arv ületas 100 000 piiri

BNS
Copy
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: Postimees

Leedus on Enefiti kaubamärgi all tegutseval Eesti Energial nüüdseks juba 100 000 klienti, kusjuures kõik Enefiti Leedu kodukliendid tarbivad ettevõtte sõnul taastuvelektrit ja kõige suurem on klientide huvi pikaajaliste, kuueaastaste lepingute vastu. 

Sõlmitud lepingutest 66 protsenti on pikaajalise fikseeritud hinnaga, 22 protsenti lühemaks ajaks fikseeritud hinnaga ning 12 protsenti börsihinnaga, teatas Eesti Energia.

Pikaajalised elektrimüügi lepingud on populaarsed ka ettevõtete hulgas. Enefit alustas Leedu äriklientide hulgas pikaajaliste tuuleenergia ostu-müügilepingutega ligi kaks aastat tagasi ning tänaseks on Leedus suurtarbijatega sõlmitud ligi 250 pikaajalist lepingut kogumahus 5,8 teravatt-tundi.

Eesti Energia elektri jaemüük suurenes teises kvartalis kõikidel koduturgudel kokku viiendiku võrra 2,3 teravatt-tunnini. Üle poole elektrist, 58 protsenti, müüdi väljaspool Eestit ehk Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas.

Eesti Energia tegutseb Enefiti brändi all Leedu äriklienditurul alates 2007. aastast ning eraklienditurul 2020. aastast. Enefit Greenil on Leedus viis tuuleparki koguvõimsusega 139 megavatti. Lisaks on ehituses veel kaks tuuleparki, Akmene ja Šilale, kokku 118 megavatti uut tootmisvõimsust.

Šilale II tuulepark hakkab roheelektrit tootma juba enne aasta lõppu, Akmene tuulepark järgmisel aastal. Akmene ja Šilale II tuulepargid toodavad aastas ligi 420 gigavatt-tundi elektrit, mis katab enam kui 120 000 kodumajapidamise aastase elektritarbimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles