LHV muutis õppelaenu tingimused soodsamaks

BNS
Copy
03.06.2019. Tallinn. 
LHV Grupi juht Madis Toomsalu. 

Madis Toomsalu, Managing Director of LHV Group.
FOTO: ERIK TIKAN/ Postimees grupp
03.06.2019. Tallinn. LHV Grupi juht Madis Toomsalu. Madis Toomsalu, Managing Director of LHV Group. FOTO: ERIK TIKAN/ Postimees grupp Foto: Erik Tikan

LHV alustas uueks õppeaastaks õppelaenu taotluste vastuvõtmist ning muutis laenu tingimusi soodsamaks.

Maksimaalne laenusumma on 3000 eurot, intress kaks protsenti pluss kuue kuu euribor ja ka laenu teised tingimused õppuritele varasemast paremad.

«Õppelaenu uus intress on LHV-s kaks protsenti pluss kuue kuu euribor varasema fikseeritud viie protsendi asemel. Lisaks piisab nüüd ühest käendajast. Maksimaalne laenusumma kasvas 500 euro võrra ning on nüüd kuni 3000 eurot õppeaastas,» selgitas LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel.

Intressi euriboriga sidumine tähendab, et praegu kujuneks intressiks kaks protsenti pluss 0,678 protsenti ehk kokku 2,678 protsenti. Tuleb aga silmas pidada, et pank vaatab euribori üle iga poole aasta tagant ning selle muutus kajastub ka laenumakses.

Kui euribori tõttu peaks õppelaenu koguintress ületama viit protsenti, maksab ülejäänud osa riik ehk kliendi jaoks on laenu maksimaalne intress tulevikus viis protsenti. Õpingute ajal tasub õppur vaid intressimakset, mille pank võtab automaatselt kord aastas novembris.

Lepinguid saab sõlmida alates 1. septembrist ning laenusumma kantakse üle alates 15. septembrist, esmakursuslastele alates 1. oktoobrist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles