Kruiisikompanii Royal Caribbean laenab kallilt raha (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Royal Caribbean sõidab raske võlakoormaga
Royal Caribbean sõidab raske võlakoormaga Foto: AFP/SCANPIX

Pandeemia ajal rändalt kannatanud Royal Caribbean Group maksis 1,25 miljardi dollari ulatuses rämpsvõlakirju välja lastes enam kui 11 protsenti intressi. Tehing võimaldab raskustes ettevõttel refinantseerida olemasolevaid võlakirju.

2020. aastal koroona saabudes seiskus kruiisiäri. Võlga triiki täis Royal Caribbean sai tulu sellest, et USA keskpank langetas intressimäära ettevõtete ellujäämiseks. Nüüd võitleb keskpank intressi tõstes inflatsiooniga. See on tõstnud laenukulusid ja lisaks on õhus Venemaa-Ukraina sõjast tingitud riskid.

Kruiisilaevad on olnud hädas töötajate värbamisega, kuid probleemideks on ka aeglasem kruiisireisimise taastumine koroonaeelse tasemeni nagu ka kallis kütus.

Uued võlakirjad lasti välja 11,625 protsendise intressikupongiga, mis tähendab ettevõttele järsku laenukulude kasvu.

Viimati müüs ettevõte rämpsvõlakirju jaanuaris, siis müüdi 5,375 protsendise intressikupongiga võlakirju. Nii siis kui nüüd välja lastud võlakirjad on tagatiseta ja neile on krediidireiting B, mis on rämpsvõlakirjade riskiskaalal keskmisel tasemel.

Võrreldes aasta algusega on üldiselt B-reitinguga võlakirjade intressimäär tõusnud 4,6 protsendilt 7,6 protsendini, kirjutab Bloomberg.

30. juuni seisuga oli Royal Caribbeanil enam kui 23 miljardit dollarit võlga.

Royal Caribbean Cruisese turuväärtus on 10,8 miljardit dollarit. Aktsia tõusis eile 0,05 protsendi võrra 42,39 dollarini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles