Harju Elektri aktsia rallib Tallinna börsil

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elekter
Harju Elekter Foto: Hendrik Osula

Harju Elekter teatas juulis, et pidi vastu võtma oma ajaloo raskeima kvartali. Nüüd on hakatud juhatuses ümberkorraldusi tegema ning pikalt kiratsenud aktsia on uue elu sisse saanud.

Harju Elektri aktsia on nädala ajaga kerkinud 14%. Täna tuli aktsiale veel 4,2% lisa, mis viis väärtpaberi pärastlõunaks 5,68 euro tasemele.

Juulikuus teatas ettevõte, et neid tabas ajaloo kõige raskem kvartal, kontsern pidi vastu võtma 3,2 miljoni euro suuruse kahjumi. Kuid investorid näitavad usku ettevõttesse ning on kasutanud aktsia nõrkust uuteks ostudeks ära.

Harju Elektri aktsionäridel pole tänavu kerge olnud: kui jaanuarikuu alguses maksis aktsia enam kui 7 eurot, siis sealtmaalt on väärtpaber aina vajunud. Oma kõige sügavamas languspunktis maksis aktsia 4,85 eurot.

Aasta alguse tasemega võrreldes on aktsia veel ligi kolmandiku võrra soodsam.

Nasdaq Tallinna andmetel on need investorid, kes hüppasid ettevõtte pardale 2005. aastal ehk aruandluse algusajal, teeninud tänaseks aktsiaga vähem kui 100% kasumit. Kuid sinna juurde lisanduvad veel dividendid, mida tehnikaettevõte regulaarselt maksnud on. Tänavu said investorid dividendideks 14 senti aktsia kohta, mis tänase hinna pealt teeb dividenditootluseks 2,5%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles