Pro Kapitali käive kasvas järsult, kuid kasumist säilisid vaid riismed

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Pro Kapitali projekt
Pro Kapitali projekt Foto: Pro Kapital

Pro Kapitali teise kvartali käive kasvas aastaga 13,5 korda 7,3 miljoni euroni.

Ettevõtte puhaskasum vähenes aastaga 81 protsendi võrra 4,3 miljoni euroni.

«Meie käimasolevad arendused on suures osas müüdud, kuid lähtudes potentsiaalsete ostjate jätkuvast huvist uute projektide vastu ning konkurentide tegevusest, võime öelda, et tehingute arv ning hinnad ei ole üleüldise geopoliitilise olukorra poolt liigselt mõjutatud,» kommenteeris börsiteates tulemusi ettevõtte juht Edoardo Preatoni. «Sellegipoolest on turuanalüütikud võtnud tänu Euroopas toimuvale inflatsioonile ning sellega kaasnevale intressimäärade tõusule konservatiivsema lähenemise.»

Kohalik kinnisvarasektor on olnud kaks aastat kiire hinnatõusu tingimustes ning oleme teadlikud turu tsüklilisusest, kuid sellest hoolimata näitavad meie olulisimad indikaatorid (huvi uute arenduste vastu ning meie varasemate arenduste objektide järelturu tehingute hinnad) siiski stabiilset turgu, märkis ta.

Ehitusturg maadleb veel väljakutsetega, mis on tingitud materjalide hinnatõusust tänu Covid-19 pandeemiast tulenenud raskustele ning tarneahelate probleemidele sõjast haarantud piirkondades. Osaliselt on turg leidnud uue tasakaalu ning oleme lootusrikkad, et aja jooksul leiab ka ehitusturg uue stabiilsuse, lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles