Robus sai võimsa poolaastakahjumi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Groupi börsikell.
Robus Groupi börsikell. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Tallinna börsi alternatiivturu ettevõte raporteerib Robus Groupi esimese poolaasta aastasest enam kui kolme korra suuremast käibest, tuleb teha lahti pdf-fail, et teada, kuidas ettevõttel tegelikult läks.

Ettevõtte käive oli 87 000 eurot, müügitulu 59 000 eurot. See saavutati koos 202 634-eurose kahjumiga.

Arendus- ja kasvuplaanide finantseerimiseks emiteeris Robus tänavu aprillis 135 000 uut aktsiat, mis võeti avalikult kauplemisele Nasdaq Baltic alternatiivturul First North. Täiendava kapitali kaasamise kulu oli 55 000 eurot. Esimesel poolaastal realiseerus ettevõtte eesmärk tõsta ekspordimaht koduturu müügimahtudest suuremaks, müües 70% Euroopa turule ja 30% Eesti turule.

Ettevõte on alustanud unikaalse nutika treeninginventari Smart GymBars arendusega, mille väljatöötamist toetab EAS, ka on asutud välja arendama soodsama hinnaklassi treeningseadet GymBars Light.

Ettevõtte tegevjuhi Mikk-Alvar Olle sõnul on vaatamata pingelisele geopoliitilisele olukorrale suutnud Robus ettearvamatu turu ja tarbijakäitumise ajal kiiresti adapteeruda. «Tavapärases majandussituatsioonis oleks käibekasv olnud usutavasti veelgi suurem, kuid oleme astunud olulisi tootearenduslikke samme, mis loovad eelduse tarnekriiside vältimiseks ja tugeva kasvutrendi jätkumiseks ka prognoositavas majandussurutises,» lisas Olle.

Robus Group AS on alternatiivbörsil Nasdaq First North registreeritud ettevõte, mis tegeleb Robus Athletics virtuaalse spordiklubi kontseptsiooni arendamisega. Robusega samasse konsolideerimisgruppi kuuluvad tema tütarettevõtted Robus Athletic OÜ ja Robus Athletic, Inc., mille põhitegevusalaks on Robuse toodete ja teenuste arendamine ning turustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles