Bercman lõpetas poolaasta 440 000-eurose kasumiga

BNS
Copy
Bercman Technologies tegevjuht Mart Suurkask ettevõtte töökojas.
Bercman Technologies tegevjuht Mart Suurkask ettevõtte töökojas. Foto: Margus Ansu

Nutikaid ülekäiguradasid loova Bercman Technologiese tänavu esimese poolaasta konsolideeritud müügikäive ulatus 793 400 euroni, ent ettevõte lõpetas poolaasta rohkem kui 440 000-eurose kasumiga.

Aasta tagasi samal ajal oli ettevõtte müügitulu 3115 eurot ja kahjum 207 900 eurot, teatas Bercman börsile. Oluline osa käibe kasvust tuleb ettevõtte teatel sellest, et Bercmani tütarettevõtte Krakul OÜ tulemused kajastuvad alates sellest aastast Bercman grupi konsolideeritud tulemustes.

Kahjum on tingitud ettevõtte kasvu ja arendusse tehtud kulutustest, uute töötajate värbamisest, omatoote edasiarendamisest ning aktsiate täiendava avaliku pakkumisega seotud ühekordsetest kuludest.

Vaatamata käibenumbrite kasvule andis ettevõte teada, et vähendab selle aasta käibeprognoosi natuke vähem kui 2,5 miljonilt eurolt 1,80 miljonile eurole. «Korrigeerime prognoose kevadise investeerimiskava mittetäitumise ning üleüldise majandusliku konjunktuuri tõttu,» selgitas ettevõtte tegevjuht Mart Suurkask.

Suurkase sõnul on Covid-19 pandeemia põhjustatud tarnekriisi mõju küll taandumas, aga Venemaa-Ukraina sõjast, hoogustunud inflatsioonist ja energiaturu suundumusest tingitud pessimistlik majanduslik üldseisund on omatoodete müügiprotsessi aeglustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles