Hoop Boltile: Põhjala riigid annavad elektritõukeratastele vastulöögi (10)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Bolti elektritõukerattad. Kuna inimesed ei taha elektritõukse viisakalt parkida, on Põhjala riigid neile karmimad reeglid välja mõelnud.
Bolti elektritõukerattad. Kuna inimesed ei taha elektritõukse viisakalt parkida, on Põhjala riigid neile karmimad reeglid välja mõelnud. Foto: Urmas Luik

Skandinaavia riikidel on elektritõukerataste anarhiast küll saanud ning nüüd hakkavad riikides kehtima karmimad reeglid. Rendiettevõtted peavad ise rohkem raha maksma hakkama.

Bloomberg kirjutab, et Skandinaavia riigid on hakanud kehtestama elektritõukeratastele karmimaid reegleid.

Stockholmis keelatakse elektritõukeratastel kõnniteel sõitmine ning parkida tohib neid vaid ettenäidatud paikadesse. Lisaks tõmmati piir ette tõukerataste mahule: nimelt lubati ühe pakkuja kohta turule tuua kõige enam 1500 elektritõukeratast, sealjuures peab pakkuja maksma ühe ratta eest 1400 Rootsi krooni (ca 140 eurot) suuruse tasu. Aastaga on Stockholmis registreeritud elektritõukerataste arv kukkunud 21 000 pealt 12 000 peale.

Norra pealinnas Oslos sai võimudel kõrini purjus tõukerattajuhtidest ja sellepärast keelati seal ära öine tõukerattarent.

See tõukerattafirmasid ei sega, Bloomberg toob välja, et tänavu peaksid kõik Euroopa rendifirmad kokku teenima 640 miljonit eurot müügitulu.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles