ELMO kaugjuhitav elektriauto sooritas edukalt sõidueksami

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
ELMO Rendi sõidukid
ELMO Rendi sõidukid Foto: ELMO Rent

Uue põlvkonna mobility-teenuse pakkuja ELMO Rendi kaugjuhitav elektriauto tegi linnaliikluses edukalt transpordiameti sõidueksami ning ELMO sai ametliku heakskiidu kaugjuhitava sõidukiga teenusepakkumise alustamiseks, teatas ettevõte börsile.

Sõidueksami läbis kaugjuhitava tehnoloogiaga varustatud Nissan Leafi esimese põlvkonna elektriauto. Septembris alustatakse teenusepakkumist esimese viie elektriautoga ja aasta jooksul eesmärk tuua teenusesse 20 kaugjuhitud sõidukit.

«Läbitud on oluline etapp, millega alustasime 2020. aastal, kui võtsime rohetehnoloogiale suunatud Pakri teadus- ja tööstuspargis julge eesmärgi kaugjuhtimistehnoloogia välja arendada ja teenusesse tuua,» ütles ELMO Rendi tegevjuht ja asutaja Enn Laansoo Jr.

Sõiduauto kaugjuhtimist on maailmas katsetatud aastaid, kuid seni on väga vähesed ettevõtted jõudnud tehnoloogia arendamisega piisava turvalisuse ja töökindluse tasemele, et sellega oleks võimalik teedel liigelda.

Transpordiameti maismaasõidukite üksuse juhataja Jürgo Vahtra sõnul kinnitas sõidueksam, et ELMO väljaarendatud kaugjuhitava sõiduki tehnoloogia töötab ja kaugjuht suudab sõidukit liikluses ohutult juhtida.

ELMO Rent on välja koolitanud kaks kaugjuhti ja jätkab uute juhtide õpet. Väljatöötamisel on ka kaugjuhtimisstandard ja plaan luua kaugjuhtimiskeskus. Esimesed sõidud teeb kaugjuhitav sõiduk Paldiski tänavatel.

ELMO Rent AS on Eesti ettevõte, kelle peamiseks tegevusalaks on keskkonnasõbraliku sõidukijagamisteenuse pakkumine. Kaugjuhtimise tehnoloogiaga on juba varustatud ka järgmise põlvkonna elektriline Leaf ja ettevalmistamisel Renault Zoe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles