Baltic Horizon plaanib Rootsis hoidmistunnistuste pakkumist

BNS
Copy
Baltic Horizoni fondijuht Tarmo Karotam.
Baltic Horizoni fondijuht Tarmo Karotam. Foto: Baltic Horizon/Raul Mee

Northern Horizon Capital avaldas plaani Baltic Horizon Fondi Rootsi hoidmistunnistuste avaliku pakkumise läbiviimiseks.

Tunnistuste pakkumine on suunatud osakuomanikele, kes omavad Stockholmi börsil kaubeldavaid Baltic Horizon Fundi osakuid. Pakkumine toimuks vastusena Euroclear Sweden ABga sõlmitud Baltic Horizoni osakute Rootsi registrisüsteemis hoidmise lepingu lõppemisele, teatas Northern Horizon börsile.

Iga üks osak annaks Rootsi investorile õiguse konverteerida see üheks tunnistuseks. Northern Horizon Capital kavatseb nimetada Nordic Issuing AB tunnistuste emitendiks. Tunnistused emiteeritaks Euroclear Rootsi hallatavas Rootsi registrisüsteemis Rootsi kroonides ning Rootsi õiguse alusel. Tunnistused kavatsetakse noteerida Nasdaq Stockholmi börsil. Pakkumise raames ei emiteeritaks uusi osakuid.

Northern Horizon on esitanud taotluse uue avaliku pakkumise ja noteerimisprospekti registreerimiseks Rootsi finantsjärelevalveasutusele. Pakkumise üksikasjad, konverteerimisperiood ja märkimistingimused avalikustatakse prospekti registreerimisel.

Kui Rootsi investor ei ole enne 4. novembrit andnud korraldust osakute konverteerimiseks hoidmistunnistusteks või osakute ülekandmiseks Eesti börsile, siis määrab Euroclear Rootsi müügiagendi, kes müüb osakud ja maksab välja saadud tulu, millest on maha arvatud müügikulud ja kõik kohaldatavad maksud, vastava Rootsi investori väärtpaberikontoga seotud arvelduskontole.

Juhul kui investor on oma osakud juba Tallinna börsile üle toonud, kuid soovib osaleda hoidmistunnistuste struktuuris, siis palub fondihaldaja osakute tagasikandmise võimaluse väljaselgitamiseks pöörduda oma kontohalduri poole, enne kui tunnistuste programm täielikult käivitub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles