Hiina alustas juurdlust mitme riikliku kinnisvarafirma juhi üle

Copy
Hiina ehitust on tabanud mitmed hädad
Hiina ehitust on tabanud mitmed hädad Foto: EPA/Scanpix

Hiina teatas teisipäeval juurdlustest mitme riikliku kinnisvarafirma juhi tegevuse asjus, mis on järjekordseks hoobiks aeglase müügi, klientide rahulolematuse ja suurte võlgadega arendajatega hädas majandussektorile.

Juurdlused puudutavad C&D Real Estate'i esimeest Zhuang Yuekaid, C&D Urban Services esimeest Shi Zheni, Shenzhen Talents Housing Groupi asedirektorit Liu Huid ja China Resources Landi endist esimeest Tang Yongi.

Kõiki nelja kahtlustatakse tõsistes distsipliini- ja seaduserikkumistes, öeldi teates, mis ei sisaldanud üksikasju, kuid mille sõnakasutus viitas korruptsioonisüüdistusele.

«Sellega jätkab Hiina korruptsiooni väljajuurimist valitsusasutustest finantsinstitutsioonide ja riigile kuuluvate ettevõteteni,» ütles ANZ Banki Aasia krediidistrateeg Ting Meng.

Kinnisvarasektoris ei ole meeleolud niigi kiita, teade juurdlusest kahandab veelgi turu usaldust ja suurendab muret mõnede riigiettevõtete sisejuhtimise pärast, lisas Ting.

Juurdlused algatati enne Kommunistliku Partei 20. kongressi, kus president Xi Jinping saab eeldatavasti kolmanda ametiaja.

Xi on tõstnud korruptsioonivastase võitluse vajadust esile võimuletulekust alates. Varem on seda tunda saanud mitmed suured Hiina tehnoloogiafirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles