Moldova panga ost kasvatas hüppeliselt IuteCrediti ärimahte

BNS
Copy
IuteCrediti võlakirjal oli Tallinna börsil esimene börsipäev
IuteCrediti võlakirjal oli Tallinna börsil esimene börsipäev Foto: IuteCredit

Finantstehnoloogiaettevõtte IuteCredit kogutulu kasvas 2022. aasta esimese kuue kuuga 14,6 protsenti 33,5 miljoni euroni; puhaskasum aga vähenes 33,3 protsenti kahele miljonile eurole - seda aga ilma Moldova panga liitmist arvestamata.

IuteCrediti juht Tarmo Sild teatas börsile, et grupp suutis tänu Moldova panga EnergBanki omandamisele ettevõtte tulusid järsult kasvatada:«2022. aasta esimese kuue kuuga on IuteGroup suurendanud kliendiarvu, tootlike varade mahtu, tulusid ja puhaskasumit. Samal ajal tegime suuri muudatusi tehnoloogilises baasis ja rahvusvahelises, mitme riigi regulatsiooni hõlmavas organisatsiooni struktuuris. Grupi esimese panga edukas omandamine, MyIute äpi klientide jätkuv digitaalne liitumine, pühendunud meeskond ja tugev finantsdistsipliin tõid meie töö tulemusena kokku 40 miljoni euro suuruse kogutulu meie klientidelt ja kuue kuu puhaskasumina teenisime 13 miljonit eurot,» kiitis Sild.

Tulemused ilma Moldova pangata:

Laenude väljamaksed kasvasid eelmise aasta sama ajaga võrreldes 31,1 protsenti 97,9 miljoni euroni, intressi- ja vahendustasutulu kasvas 11,1 protsenti 18,9 miljoni euroni, teatas IuteCredit.

Bilanss kasvas esimesel poolaastal võrreldes 2021. aasta 31. detsembri seisuga 8,7 protsenti 181,2 miljoni euroni. Brutolaenuportfell kasvas sama ajaga 15 protsenti 138,4 miljoni euroni.

Kulude ja tulude suhe 30. juuni seisuga oli 43,5 protsenti, mida on 7,7 protsenti rohkem võrreldes 2021. aasta sama kuupäevaga. See näitaja kasvas ettevõtte sõnul peamiselt Moldova Energbanki omandamise, äritegevuse kasvu ja tulevaste tuluvoogude kogunemisega seotud kulude tõttu.

IuteCrediti juhi Tarmo Silla sõnul on esimeses kvartalis tehtud investeering Energbanki end ära tasunud. "Samal ajal teeme edusamme Energbanki operatiivjuhtimise ülevõtmisel. 95-protsendise osaluse omandamine on osutunud Iute grupi jaoks väga tulusaks. Samas on pank ise kasumlik juba enne tegevus- ja digipöörde algust, mida plaanime läbi viia aastatel 2022–2023," märkis Sild.

IuteCrediti grupp on 2008. aastal asutatud finantstehnoloogia ettevõte. Kontsern pakub järelmakse ja makseteenuseid tütarettevõtete kaudu. Iute teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas kaubamärkide MyIute ja IuteCredit all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles