Pensioni investeerimiskontol tasub hoida pigem kasvuaktsiaid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Dividendiaktsiad on mõistlikum osta tavalisele investeerimiskontole, sest sealt raha välja võttes dividendi teist korda ei maksustata.
Dividendiaktsiad on mõistlikum osta tavalisele investeerimiskontole, sest sealt raha välja võttes dividendi teist korda ei maksustata. Foto: AFP/Eric Piermont

Pensioni investeerimiskonto (PIK) sobib paremini kasvuaktsiate hoidmiseks, sest kui sinna dividendiaktsiaid osta, maksustatakse saadud välisdividendid kaks korda.

On ka erand, kuidas seda saab vältida, kuid ka PIKi-väliselt investeerides on mõistlikum osta dividendiaktsiad tavalisele investeerimiskontole. Nimelt on siis pensionile jäädes suurem vabadus valida, kuidas teisest sambast raha kätte saab.

Aktsiad võib laias plaanis jaotada kaheks. Ühed on dividendiaktsiad, kus investor loodab saada suurema osa kapitali kasvust dividendide näol. Teised on kasvuaktsiad, millelt dividendi ei maksta või on dividenditootlus väike, mille tõttu loodavad investorid saada suurema osa kapitalikasvust aktsia hinna tõusult.

Kuna välisaktsia dividendidelt peetakse kohe kinni tulumaks, saab investor seeläbi kätte vähem dividendi. Sellest polegi tavalisel investeerimiskontol midagi hullu, sest investeerimiskontolt raha välja võttes dividendi teist korda ei maksustata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles