Viking Line’i teise kvartali kasum vähenes

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Viking Line laevaparki kuuluvad nii väga uued laevad (pildil Viking Glory, mis alustas tööd alles tänavu märtsis) kui ka sellised grand old lady´d nagu 1980. aastal valminud Viking Rosella, mis seilab marsruudil Mariehamn–Kapellskär.
Viking Line laevaparki kuuluvad nii väga uued laevad (pildil Viking Glory, mis alustas tööd alles tänavu märtsis) kui ka sellised grand old lady´d nagu 1980. aastal valminud Viking Rosella, mis seilab marsruudil Mariehamn–Kapellskär. Foto: Krister Kivi

Viking Line teatas, et tugev nõudlus aitas osaliselt üle saada kalli kütuse probleemist. Seetõttu kasvas käive, kuid kasum vähenes.

Viking Line’i teise kvartali puhaskasum kahanes aastaga 9,8 miljonilt eurolt 6,3 miljoni euroni. Käive kasvas samal ajal 46,9 miljonilt eurolt 141 miljoni euroni.

Ahvenamaa ettevõtte juht Jan Hanses kommenteeris, et teise kvartali tulemus paranes märkimisväärselt, võrreldes läinud aasta teise kvartaliga, kuid ka võrreldes 2019. aastaga. Samal ajal on laevakütuse hind kahekordistunud.

«Venemaa sõda Ukrainas tõstis järsult laevakütuse hinda, kuid avaldas reisijate arvule vähe mõju,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles