Powell: inflatsiooni ohjeldamine saab olema valus

PM Majandus
Copy
USA Föderaalreservi hoone Washingtonis.
USA Föderaalreservi hoone Washingtonis. Foto: Jonathan Ernst

USA kõrge inflatsiooni ohjeldamine saab olema valulik paljude perekondade ja ettevõtete jaoks, kuid tegevusetus oleks veel kahjulikum, ütles reedel USA keskpanga juht Jerome Powell.

 

USA majandus vajab enne inflatsiooni kontrolli alla saamist mõnda aega pingelist rahapoliitikat, mis tähendab aeglasemat majanduskasvu, nõrgemat tööturgu ning mõningast valu kodumajapidamiste ja ettevõtete jaoks, ütles Föderaalreservi esimees Jerome Powell reedel oma sõnavõtus, milles hoiatas, et kiire hinnatõusu vastu ei ole kiiret ravi.

«Inflatsiooni vähendamine eeldab tõenäoliselt püsivat perioodi, mil majanduskasv jääb allapoole trendi. Lisaks sellele on väga tõenäoline, et tööturu tingimused muutuvad mõnevõrra nõrgemaks,» sõnas Powell Wyomingis Jackson Hole'i majandussümpoosionil peetud kõnes.

«Kuigi kõrgemad intressimäärad, aeglasem majanduskasv ja nõrgemad tööturutingimused vähendavad inflatsiooni, toovad need ka mõningast valu kodumajapidamistele ja ettevõtetele," lisas Powell. 

Turud reageerisid Powelli sõnavõtule järsult. S&P 500 kukkus 3,4 protsenti, jäädes pidama 4057,66 punkti juures, samal ajal kui tööstusindeks Dow Jones langes 3,0 protsenti, lõpetades päeva 32 283,40 punkti tasemel. Tehnoloogiamahukas Nasdaq Composite indeks langes samas koguni 3,9 protsendi jagu, sulgudes 12 141,71 punkti peal.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles