Luminor emiteeris 300 miljoni euro väärtuses võlakirju

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Luminor.
Luminor. Foto: Postimees

Luminor emiteeris 300 miljoni euro väärtuses 2-aastase tähtajaga tagamata võlakirju. 18. augustil korraldatud emissioon toetab Luminori kasvustrateegiat, parandab omavahendite ja kõlblike kohustuste miinimumnõudele vastavust ning tugevdab kohustuste struktuuri, teatas pank.

16. augustil korraldas Luminor virtuaalsed kohtumised investoritega kogu maailmast ning pärast positiivse tagasiside saamist toimus võlakirjade uusemissioon 18. augustil. Emissioon märgiti kiirelt üle: Luminor sai märkimiskorraldusi enam kui 70 investorilt üle Euroopa. Ostukorralduste maht, kvaliteet ja mitmekesisus võimaldasid Luminoril alandada uue väärtpaberi tootlust 25 baaspunkti võrreldes esialgse prognoosiga. Ühendkuningriigi investorite orderid moodustasid veidi alla poole kogumahust. Suurt huvi näitasid üles ka Põhjamaade ja Balti riikide investorid.

Luminori finantsjuht Palle Nordahl avaldas heameelt selle üle, et pank on oma viimase emissiooniga taasavanud võlakirjaturu Balti riikide laenuvõtjatele. «Investorite märkimisväärne toetus on märk Luminori finantsilisest tugevusest. Emissioon tagab meile hea positsiooni klientide toetamiseks ning äri kasvatamiseks oma koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus,» lisas ta.

Võlakiri, mis on tagasiostetav üks aasta enne lõpptähtaega ja millele Moody's on andnud reitingu Baa1, on noteeritud Iiri börsil ja emiteeriti Luminori EMTN-programmi ja pandikirjaprogrammi raames. Tehingu kaaspeakorraldaja oli Luminor Markets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles