Naeruväärne palgatõusu pakkumine ajas Briti postitöötajad streikima

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Briti postiteenistus on streigi tõttu halvatud
Briti postiteenistus on streigi tõttu halvatud Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Briti börsiettevõtte Royal Mail töötajad streigivad juba teist päeva, sest pole jõudnud palgakokkuleppeni. 115 000 töötaja streikimise tõttu kannatab pakkide ja kirjade liikumine.

Järgmised streigid on plaanitud 8. ja 9. septembrile.

Briti postifirma sidetöötajate ametiühingu (CWU) liikmed lükkasid tagasi ettevõtte kaheprotsendise palgatõusu pakkumise, kuna see ei arvesta vähimalgi moel inflatsiooniga.

Royal Mail süüdistab, et CWU liikmed mõtlevad vaid enda peale. Mida rohkem nad streigivad, seda vähem on ettevõttel võimalusi palgatõusuks, märkis ettevõte.

CWU nõudis, et ettevõte kataks inflatsiooni tõusust tingitud elatustaseme languse. Ühendkuningriigis on inflatsioon 40 aasta tipus ja ulatus juulis 10,1 protsendini. Inflatsioon peaks kiirenema ja jõudma 20 protsendi kanti, sest maagaasi hind on tõusnud.

«Ettevõte pakkus kaheprotsendist palgatõusu. Arvestades lendutõusnud inflatsiooni ja kasvavaid energiaarveid, pole see lihtsalt vastuvõetav,» ütles CWU esindaja Dave Ward. «Me peame võitlema, et meie liikmed saaksid väärilise palgakokkuleppe.»

«Reaalsus on selline, et Covidi-mull lõhkes ja me nägime, mis juhtus majandusega,» ütles Royal Maili juhatuse esimees Simon Thompson BBC-le. «Tänane reaalsus on see, et me kaotame miljon naela päevas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles