Swedbanki Eesti klientide seas olid populaarsed kummalised välisaktsiad

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Käibesse lisanduvad uued mündid.
Käibesse lisanduvad uued mündid. Foto: Eesti Pank

Augustis olid investorid aktiivsed tehnoloogia ja energeetikasektoris, Balti turul olid populaarsed märksõnad ka pangandus, ehitus, kaubandus, kinnisvara ja kommunaalsektor, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonna juht Toomas Arak.

Kuigi Enefit Greeni majandustulemused on väga head olnud, on investorid hakanud muret tundma tulemuste pärast tulevikus, kuna on näha riiklike toetuse peatset vähenemist. Ignitis seevastu on tänu oma headele tulemustele ning suhteliselt atraktiivsetele suhtarvudele üha enam kohalike investorite tähelepanu saamas.

Swedbanki Eesti klientide augustis enimkaubeldud Balti aktsiad.
Swedbanki Eesti klientide augustis enimkaubeldud Balti aktsiad. Foto: Swedbank

Coop Pank avaldas oma igakuised tulemused, mille järgi kasvas klientide arv aastaga 23 protsenti, hoiuste maht ja laenuportfell vastavalt 45 protsenti ja 47 protsenti ning puhaskasum kerkis 39 protsenti.

Swedbanki Eesti klientide augustis enimkaubeldud välisaktsiad.
Swedbanki Eesti klientide augustis enimkaubeldud välisaktsiad. Foto: swedbank

Vaatamata kõrgetele energiahindadele ja buumile energiasektoris, teatas augustis Fortum enda teise kvartali tulemustega 10 miljardi euro suurusest kahjumist, mille tingisid peamiselt raskused Venemaalt väljumisega ning Saksa tütarettevõtte Uniperi probleemid. Sellegipoolest leidub optimistlikke analüütikuid ning investoreid, kes Fortumi madalseisu ära kasutavad ja panustavad ettevõtte taastumisele tulevikus.

Kui juuni lõpus teatas Wise üle ootuste headest kvartalitulemustest, siis sellele järgnenud aktsiahinna kerkimist on kasutatud kasumi väljavõtmiseks. Augustis sai Wise’i tütarettevõte Abu Dhabi finantsjärelevalvelt ettekirjutuse ja trahvi seoses puudujääkidega rahapesutõkestamise protseduurides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles