Modera vajus kahjumisse ja plaanib tuleval aastal järjekordset rahakaasamist

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juht Raido Toonekurg.
Modera juht Raido Toonekurg. Foto: Raul Mee

Kui Modera läinud aasta esimene poolaasta lõppes 54 724-eurose kasumiga, siis tänavu esimese poolaasta tulemus on 306 714-eurone kahjum.

Ettevõtte tulud kasvasid 56 protsendi võrra, 706 108 euroni.

Modera 2022. aasta 8 kuu müügitulu on 873 270 eurot ning kogutulud koos toetustega jõudsid 943 324 euroni. Baseerudes nendel arvudel ning nähes müügitehingute voogu aasta lõpuni, usume, et suudame täita IPO käigus antud tulude lubadust aastaks 2022, kirjutas Modera juhatuse liige Raido Toonekurg börsiteates.

«Agressiivse investeerimisega saame jätkata praeguse kapitaliga kuni 2023. aasta suvekuudeni,» märkis ta. «Täiendava kapitali planeerime kaasata 2023. aasta esimesel poolel ning suurusjärgus 500 000 kuni miljon eurot, et tagada jätkuv kasvuplaanide elluviimine.»

Seoses sõjaga Ukrainas on Modera tegevus seal piirkonnas suuresti muutunud. Dnipros paiknenud kontorist loobuti. Tütarettevõtte meeskonna liikmed on liikunud turvalisuse huvides nii riigisiseselt kui ka välismaale.

Modera sõlmis lepingu MG Australiaga maaletooja ja diilerite kodulehtede ning digitaalsete müügisalongide loomiseks Modera platvormil. Uus lahendus saab olema võtmetähtsusega MG brändi lansseerimisel Austraalia turul.

Esimesel poolaastal arendas Modera muu hulgas ühenduse ERGO kindlustusega ning sõlmiti koostööleping. See loob võimaluse teha liikluskindlustuse ja kasko pakkumisi selles valdkonnas Baltikumi ühe suurima seltsiga otse Modera platvormil.

«Ilmselt üks kõige suurem uudis on olnud miljoni euro suuruse lepingu sõlmimine, mis tuli aastatepikkuste analüüsi ja läbirääkimiste tulemusena,» teatas ettevõte. «Konfidentsiaalne leping ei võimalda avaldada rohkem detaile, kui et kliendiks on rahvusvaheline autotootja ning projekti edukal läbiviimisel ühes riigis järgneb lahenduse juurutamine orienteeruvalt sajas riigis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles