Enamik Twitteri aktsionäre soovib endiselt firmat Muskile müüa

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Twitter kaebas Elon Muski kohtusse, kuna miljardär taganes ettevõtte ülevõtmisest.
Twitter kaebas Elon Muski kohtusse, kuna miljardär taganes ettevõtte ülevõtmisest. Foto: Dado Ruvic

Enamik Twitteri aktsionäridest hääletas sotsiaalmeediaettevõtte 44 miljardi dollari suuruse müügi poolt Elon Muskile, teatasid esmaspäeval anonüümsed allikad Reutersile.

Twitteri aktsionäride enamus hääletas Tesla bossi Elon Muski 44 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumise poolt. Kuigi hääletuse tähtaeg on alles teisipäeval, oli esmaspäeva õhtul juba piisavalt palju investoreid Muskile müügi poolt sõna võtnud ehk hääletuse tulemus on seega kindel, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed esmaspäeval Reutersile.

Musk tahab aga ostu tühistada, viidates muu hulgas Twitteri väidetavatele valeütlustele võltsitud kontode arvu kohta platvormil. Oktoobri keskel algab USAs Delaware'i osariigis kohtuprotsess, et otsustada, kas Musk peab ülevõtmise läbi viima.

Samuti uurib USA senati õiguskomisjon teisipäeval vilepuhuja ja endise Twitteri turvaülema Peiter Zatko väiteid, et Twitter on ametiasutusi eksitanud.

Twitter on eitanud, et nad on lepingut rikkunud. Ettevõtte sõnul on Muski põhjused tehingust taganemiseks «kehtetud ja valed».

Muski pakkumise kohaselt oleks Twitteri hind 54,2 dollarit aktsia kohta, mis on kõvasti kallim, võrreldes ettevõtte praeguse turuväärtusega. Twitteri aktsia sulgemishind oli esmaspäeval 41,41 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles