Dollar rallib taas euro suhtes

Ronald Reinap
, reporter
Copy
USA dollari ja euro rahatähed.
USA dollari ja euro rahatähed. Foto: Dado Ruvic

Dollar tõusis teisipäeval jeeni, euro ja teiste valuutade suhtes pärast oodatust tugevamaid USA inflatsiooniandmeid, mis viitasid sellele, et Föderaalreserv peab intressimäärade tõstmisel jääma agressiivseks, vahendab Reuters.

Dollariindeks , mis jälgib dollari kurssi kuue võrdväärse dollari suhtes, tõusis 1,1% 109,39 punktile, liikudes tagasi eelmisel nädalal saavutatud kahe kümnendi tipptasemele ehk 110,79 punktile. 

Euro, nael ja jeen langesid kõik, kusjuures euro kukkus üle 1,3% dollari suhtes, langedes taas alla pariteedi, olles eelmisel kauplemispäeval saavutanud peaaegu ühe kuu kõrgeima taseme ehk 1,0198 dollarit euro kohta. Dollar oli viimastel päevadel pärast tugevat tõusu nõrgenenud.

Jeeni suhtes oli dollar 1,2% võrra plussis 144,35 dollari juures. Varem leidis Jaapani valuuta tuge ametnike kommentaaridest, mis andsid märku, et valitsus võib astuda samme liigse jeeni nõrkuse vastu.

Sterling langes ka dollari suhtes. Viimase seisuga oli nael 1,3% madalamal, 1,152 dollaril. Varasemalt tõusis nael kahe nädala kõrgeimale tasemele pärast seda, kui Briti töötuse määr langes madalaimale tasemele alates 1974. aastast, samal ajal kui palgad ilma boonuseid arvestamata tõusid 5,2%.

USA Tööministeeriumi aruande kohaselt tõusid USA tarbijahinnad augustis ootamatult ning alusinflatsioon kiirenes üüri- ja tervishoiukulude tõusu tõttu.

Aruandele järgnenud hinnatõus intressifutuuride lepingutes peegeldas peaaegu kindlat kindlust, et Fed teeb järgmisel nädalal vähemalt 75 baaspunkti suuruse intressimäära tõstmise, kusjuures väike võimalus on ka suuremaks tõusuks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles