Relvastatud inimesed käivad iseenda raha pangast tagasi röövimas

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Inimesed Beirutis BLOM panga ees pantvangikriisi ajal.
Inimesed Beirutis BLOM panga ees pantvangikriisi ajal. Foto: WAEL HAMZEH/Scanpix

Peale seda, kui Liibanoni pangad finantskrahhi kartuses inimeste hoiused külmutasid, on rahvas hakanud iseenda hoiuseid pankadest tagasi röövima.
 

Reuters kirjutab, et Liibanonis toimus lühikese aja jooksul juba teine relvastatud pangarööv. Asja teeb huvitavaks see, et relva ähvardusel pangast raha saanud naine tahtis ainult iseenda raha.

Nimelt külmutasid Liibanoni pangad kõik inimeste hoiused, peale seda kui riiki tabas finatskriis, mis hoobilt kohaliku raha, Liibanoni naela 90 protsenti kukutas. Naine sai Beiruti pangast relva abil kätte 13 000 dollarit pluss 6 miljonit Liibanoni naela, mis olid peaaegu väärtusetud.

Reutersile teadaolevalt suheldi röövija emaga, kes ütles, et naine läks raha röövima vaid seetõttu, et seda oli hädasti vaja tema vähihaige õe raviks. «Kõik, mis meil on, on see raha pangas. Kui ta poleks seda teinud, oleks tema õde surnud,» teatas naise ema väljaandele Al Jadeed.

Augustikuus toimus teine relvastatud rööv, mille käigus üks mees samuti oma kontot relva ähvardusel «röövis», põhjuseks see, et tal oli raha hädasti vaja haige isa raviks.

Peale inimeste pangakontode külmutamist ühinesid paljud liibanonlased Hoiustajate Protesti nimelisse gruppi, kes pankade ohvreid nõustab. See grupp võttis viimase pangaröövi eest nüüd avalikult vastutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles