EfTEN paneb kaks fondi kokku

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Viljar Arakas
Viljar Arakas Foto: Madis Veltman

EfTEN Real Estate Fund III AS ja EfTEN Kinnisvarafond AS sõlmisid ühinemislepingu, teatas fond börsile.

Kahe fondi ühinemisel tekib Baltimaade suurim kinnisvarafond, mille bilansimaht on peaaegu 400 miljonit eurot. Ühineva fondi nimeks saab EfTEN Real Estate Fund AS ning selle aktsiad jäävad noteerituks Tallinna börsil.

Ühinemine viiakse lõpule peale seda, kui finantsinspektsioon on andnud loa ning mõlema fondi aktsionäride üldkoosolek on ühinemise heaks kiitnud. Ühinemise bilansipäevaks on 1. jaanuar 2023. Eeldatavalt viiakse ühinemine lõpuni järgmise aasta märtsis, teatas EfTEN Capital.

«Ühinemisest võidavad mõlema ärikinnisvarafondi praegused ja tulevased investorid, kuna suuremas fondis on riskid rohkem hajutatud ning iga üksikvara mängib kinnisvaraportfellis väiksemat rolli, ütles mõlemat fondi valitseva EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Ühendfondi portfellis on Baltimaades 35 investeeringut, mis on kuues ärikinnisvara segmendis – bürood, kaubandus, laod, tootmine, hotellid, hooldekodud ja avaliku sektori hooned. Investeerimisstrateegia alusel on Arakase sõnul tegemist väga sarnaste portfellidega.

«Ühinemise soodne mõju avaldub ka aktsiaturul, kuna kõigi eelduste kohaselt koputab ühendfond oma turukapitalisatsioonilt Nasdaq Balti börsi põhinimekirja esikümne uksele. See tähendab aktsiale suuremat turulikviidsust, mis tõstab ka välisinvestorite huvi,» märkis Arakas.

Ühinemise käigus EfTEN Real Estate Fund III investeerimisstrateegia ega riskiprofiil ei muutu ning ühendfond jätkab investeerimist ja kapitali kaasamist ka edaspidi.

Ühinemise läbiviimiseks suurendatakse EfTEN Real Estate Fund III aktsiakapitali sellele üleantava EfTEN Kinnisvarafondi koguvara arvelt mitterahalise sissemaksena, mille väärtuseks on EfTEN Kinnisvarafondi vara puhasväärtus selle aasta 31. detsembri seisuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles