Harju Elekter võib saada suure löögi (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elektri pea kohal on suur nõue
Harju Elektri pea kohal on suur nõue Foto: Mihkel Maripuu, Postimees

Harju Elekter teavitas 20. mail avaldatud börsiteates tütarettevõtja Energo Veritase ja Enefit Connecti vahelise hermeetiliste jaotustrafode raamlepingu ülesütlemisest, mida aga Enefit Connect ei pidanud õiguspäraseks. Nüüd selgus nõude suurus.

Enefit Connect OÜ esitas 20. septembril Energo Veritas OÜ-le raamlepingute rikkumise eest 1 374 645,38-eurose leppetrahvi nõude. Summa sisaldab trahve tellimuste hilinemise, täitmata jätmise ning avariireservi mittenõuetekohase tagamise eest.

Lisaks teatas Enefit Connect kavatsusest esitada 2 094 249-eurone nõue, milleks on raamlepingute ja hangete tulemusena sõlmitud lepingute hinnavahe. Tegemist on tulevikus tekkiva kahjuga, kuivõrd Enefit Connect pole 20. septembri seisuga raamlepingu põhiseid hinda ületavaid väljamakseid veel teinud.

Energo Veritas on seisukohal, et raamlepingud on üles öeldud ja hankelepingutest taganetud õiguspäraselt ega tunnista nõude põhjendatust ega rikkumist.

Kõnealused rahalised nõuded võivad mõjutada negatiivselt Harju Elektri finantsseisundit.

Harju Elekter on enam kui 50-aastase kogemusega rahvusvaheline tööstuskontsern, mille põhitegevusalaks on elektri- ja automaatikaseadmete väljatöötamine ja tootmine. Osa Harju Elektri tehnilistest lahendustest on suunatud taastuvenergia sektorisse, pakkudes päikeseenergia jaamade, elektriautode laadimisseadmete ja muude seotud lahenduste tervikpakette. Eesti, Soome, Rootsi ja Leedu tehastes töötab ligikaudu 900 töötajat ning kontserni 2022. aasta esimese poolaasta müügitulu oli 79,2 miljonit eurot. Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles