JPMorgani juht: asjad lähevad vales suunas, tuleb investeerida rohkem nafta- ja maagaasi tootmisse (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
JPMorgani juht Jamie Dimon ütles, et maailma ja USA lähevad vales suunas. Vaja on suurendada investeeringuid nafta- ja maagaasitööstusesse, kuna need saastavad kivisöest vähem ajal kui kõrge hinna tõttu võtavad paljud riigid taas kasutusele kivisöe.
JPMorgani juht Jamie Dimon ütles, et maailma ja USA lähevad vales suunas. Vaja on suurendada investeeringuid nafta- ja maagaasitööstusesse, kuna need saastavad kivisöest vähem ajal kui kõrge hinna tõttu võtavad paljud riigid taas kasutusele kivisöe. Foto: Reuters/ScanPix

JPMorgani juht Jamie Dimon oli USA finantsteenuste komitees kuulamisel ja ütles seal mõndagi, mis läheb vastuollu praeguse roheenergeetika kultuse ja energiainvesteeringutega.

USA suurima panga juht ütles, et USA pole energiainvesteeringutega õigel rajal, kirjutab FoxNews.

«Meil ei lähe see õigesti,» ütles Dimon. «Maailm vajab iga ööpäev sada miljonit barrelit naftat ja maagaasi. Ja seda läheb vaja iga päev kümne aasta jooksul.»

«Et nõudlust rahuldada, on vaja investeerida nafta- ja maagaasitööstusesse – see on hea CO2-le,» ütles ta. «Aga kuna nafta ja gaas on kallid, siis kõik võtavad taas kasutusele kivisöe.»

«Kivisütt ei võta kasutusele ainuüksi vaesed riigid, nagu India, Hiina, Indoneesia ja Vietnam, vaid ka rikkad Saksamaa, Prantsusmaa ja Holland,» ütles ta. «Ja seetõttu läheb CO2 olukord halvemaks. Meil on vaja sobilikke regulatsioone ja valitsuse poliitikat, et tegelikult vähendada CO2 ja hoides samal ajal energiavarustust.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles