Aktsiaturg on katki ja tahad midagi muud? Vaata kunsti!

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Prantsuse ärimehe Dominique Boulanger’ sõnul maksab hoiduda trendikate kunstnike teoste ostmisest, sest nende tööd on ülehinnatud ja investeeringutootlust neist ei saa.
Prantsuse ärimehe Dominique Boulanger’ sõnul maksab hoiduda trendikate kunstnike teoste ostmisest, sest nende tööd on ülehinnatud ja investeeringutootlust neist ei saa. Foto: Herman-Erik Isop

Eestis galeriid pidav Prantsusmaa juurtega ärimees Dominique Boulanger jagab nippe kunstikogu valimisel ja annab nõu, mis tõotab Eesti kunstituru tagajalgadele ajada.

Ära maksa asja eest rohkem, kui see väärt on – see soovitus on justkui omal kohal, kui inimene tahab osta aktsiaid, kinnisvara või muud. Aga kui asi puudutab kunsti, hakatakse miskipärast rääkima muudest väärtustest.

Boulanger leiab, et maailmanimega kunstnike teosed pole üldse nii kallid, kui tavaliselt arvatakse. «Ma saan osta Wiiralti teoseid Prantsusmaal paarisaja euroga, sest teda seal ei tunta, aga seal on tal palju töid müügis. Kuid Eestis peaksin nende eest maksma mitu tuhat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles