Läheb karmiks: USAs müüdi börsi lahtioleku viimasel kümnel minutil agressiivselt aktsiaid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
USAs lõppes börsipäev agressiivse müügiga
USAs lõppes börsipäev agressiivse müügiga Foto: AFP/SCANPIX

USAs müüdi eile börside lahtioleku viimasel kümnel minutil agressiivselt aktsiaid, mis viis Dow Jonesi tööstuskeskmise muutuse plussist miinusesse ja kukutas Nasdaqi ja S&P 500 indeksit.

Nasdaq kukkus 1,4 protsenti, S&P 500 indeks 0,8 protsenti ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,4 protsenti.

Investoritel on mitu konti pureda, millest ükski ei näi meelepärane.

Kardetakse üleilmset majanduskasvu aeglustumist, mis mitmel pool väljendub majanduslangusena.

Ikka on teemaks USA intressimäärad, eelkõige küll pikaajaliste võlakirjade kasvanud  ebapiisav tootlus. Kui USAs jätkub intressimäärade tõstmine kogu aasta, siis pole aktsiaturgudel midagi head oodata.

«Läheb karmiks,» ütles DSW Aasia investeerimisjuht Sean Taylor Reutersile. «Investorid lootsid, et järgmisel aastal hakkavad juba intressimäärad langema. Seda ei juhtu ja seetõttu peavad aktsiainvestorid oma vaated ümber hindama.»

«USA valitsuse 10-aastane võlakiri püüab järgida tõusnud lühiajalise intressimäära ootust,» ütles Westpaci intressistrateegia juht Damien McColough. «Kui lühiajaline intressimäär läheb 4,6 protsendini, miks te arvate, et 10-aastase võlakirja 3,7 protsendine tootlus on jätkusuutlik?»

Ka Aasias valitses investorite seas langusmeeleolu. Jaapan pääses sellest riigipüha tõttu, kuid Austraalia börs langes 1,9 protsenti, Hongkong 0,5 protsenti ja Hiina 0,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles