Baltika ei pea põhjendatuks enda trahvimist börsireeglite rikkumise pärast

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kaubamärk jäi, aga esinduspood suleti. 2020. aasta sügisel sulges Baltika Ivo Nikkolo esinduspoe. Nikkolo jäi rõivamüüja ainsaks kaubamärgiks. 
Kaubamärk jäi, aga esinduspood suleti. 2020. aasta sügisel sulges Baltika Ivo Nikkolo esinduspoe. Nikkolo jäi rõivamüüja ainsaks kaubamärgiks. Foto: Tairo Lutter

Tallinna börs trahvis Baltikat 3000 euroga. Baltika teatas, et on enda hinnangul ikkagi täitnud börsi reegleid, kuid kavatseb edaspidi toimunust õppida.

Baltika selgitab, et börsi otsuse aluseks olnud Baltika eksimus teabe avalikustamise kohustuse sätete tõlgendamisel oli tingitud asjaolust, et tänavu 10. aprillil sõlmitud laenulepingu kohta avaldas Baltika info enda I kvartali vahearuandes leheküljel 4, millega Baltika luges reglemendis sätestatud teabe avalikustamise kohustuse täidetuks ja jättis selle eraldi börsiteatena avaldamata.

Börsiteatena avaldamata jäänud teabeks oli aprillis Baltika Grupi peamise aktsionäri KJK Fund Sicav-SIF-ga sõlmitud uus laenuleping, mille alusel andis KJK Fund Sicav-SIF Baltikale intressita laenu 700 000 eurot, mille tagasimaksetähtaeg on detsember 2024.

Börsi otsuse aluseks on Baltika eksimus börsi reglemendi punkti 7.9.5 vastu, mis käsitleb olulise tehingu esitamist aktsionäride üldkoosolekule kinnitamiseks. Kuna Baltika peamine aktsionär KJK Fund Sicav-SIF on aastaid andnud samadel tingimustel ja samas suurusjärgus Baltikale laenu, oli Baltika arvamusel, et laenu andmine oli tavapärane sarnane tehingu tavapärastel tingimustel. 

Baltika kinnitab, et eksimused ei olnud tahtlikud, vaid tingitud nõuete eri moodi tõlgendamisest. Baltika lähtus selles, et tegemist on iga-aastaste tavapäraste laenutehingutega sisuliselt samadel tingimustel ja et kvartaliaruanne on oluline ka börsiteatena.

Baltika võtab edaspidi arvesse börsilt saadud infot ja tähelepanekuid ja viib oma töötajad kurssi börsil teabe avalikustamise nõuetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles