Harju Elekter kavandab oma Eesti tehaste ühendamist

BNS
Copy
Harju Elekter
Harju Elekter Foto: Hendrik Osula

Juhtimise ühtlustamise eesmärgil jätkab Harju Elekter 2020. aastal alustatud grupisisest restruktureerimist ning kavandab Eestis asuvate tehaste ühendamist, mis tähendab, et Harju Elekter Elektrotehnika ja Harju Elekter Teletehnika tootmine koondatakse ühte tütarettevõtjasse.

Elektrotehnika ja Teletehnika tehase ühinemine võimaldab ettevõttel saavutada olulise tootmis- ja tööjõukulude kokkuhoiu. Teletehnika varad, õigused ja kohustused antakse tervikuna üle Elektrotehnikale.

Mõlemad ühinevad äriühingud kuuluvad täielikult Harju Elektrile. Ühinemise jõustumiseks vajalikud toimingud on kavas lõpetada järgmise aasta esimese kvartali jooksul.

Ühinemise tulemusena jätkab ettevõte tegevust nime all Harju Elekter Elektrotehnika.

Seoses ühinemisprotsessiga otsustas Harju Elekter alates 3. oktoobrist kutsuda Harju Elekter Elektrotehnika juhatusest tagasi senise juhataja Indrek Ulmase ning valida uueks juhatuse liikmeks Alvar Sassi, kelle volituste tähtaeg on kolm aastat. Kuni ühinemise kandeni äriregistris tegutseb Sass nii Elektrotehnika kui ka Teletehnika tehase juhatajana.

Sass kuulub Harju Elekter Teletehnika juhatusse 2017. aastast ja tal on 15 689 Harju Elektri aktsiat.

Harju Elekter Elektrotehnika nõukogu jätkab pärast ühinemist senises koosseisus: esimees Tiit Atso, liikmed Endel Palla ja Tarmo Kikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles